Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Audiovisuaaliset opetusmenetelmätvaltaavat alaa

Tiede
 
Helsingin Sanomat

TOUKOKUU 1966: Audiovisuaalisten menetelmien käyttö opetustehtävissä on parhaillaan erittäin voimakkaasti valtaamassa alaa. Tuo opetus vetoaa samanaikaisesti kuuloon ja näköön.

Tutkimusten mukaan ihminen muistaa keskimäärin 7–15 % kuulemastaan ja 35–37 % näkemästään. Jos oppiminen tapahtuu kummankin aistin avulla, on muistamisprosentti vielä korkeampi, kertoi lehdellemme johtaja Tuure A. Korhonen Wulff Oy:stä.

Maassamme on parhaillaan saamassa jalansijaa amerikkalainen opetusheijastinjärjestelmä, johon sisältyy uudenlainen kuvien valmistusmenetelmä. Opetusheijastinta käytetään täysin valaistussa huoneessa. Kuva asetetaan valotaululle ja se heijastuu telineisiin tai kattoon kaltevaan asentoon kiinnitetylle kankaalle terävänä ja kirkkaana. Luennoitsija on koko ajan kääntyneenä kuulijoihin, joten henkilökohtainen kosketus säilyy, eikä opetuksessa synny kuolleita hetkiä. Halutessaan esimerkiksi näyttää kuvan yksityiskohtaa luennoitsijan tarvitsee vain osoittaa sitä filmiltä tarvitsematta kävellä kankaan luo.

Ehkä tärkeintä järjestelmän sovellutuksia ajatellen on se, että tapahtuma – matemaattisen kaavan johto, kemiallinen prosessi tms. – voidaan esittää kätevästi vaihe vaiheelta ns. selailukuvien avulla.

Näin mikä tahansa aihe voidaan "annostella" jakamalla se osiin, ja oppiminen portaittain on paljon helpompaa kuin valmiin kokonaisuuden käsittäminen. – –

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!