Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedeohjelma Sfääri: Kehitteillä oleva keksintö mahdollistaa Terminator-robotit

Tiede
 
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 6
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 6
Kun keinolihas toteutuu, robotit eivät enää kolise vaan niistä tulee samanlaisia kuin Terminator-elokuvien koneet. Muun muassa tästä ja muista robotiikan erikoisuuksista puhutaan tällä kertaa Sfäärissä. Vieraana on robotiikan asiantuntija Risto Linturi. Ohjelman juontaa Ivan Puopolo.

Suomi oli teknologiamyönteisyydessään Euroopan Japani vielä vuoteen 2000. Sitten kehitys pysähtyi, arvioi tulevaisuuden tutkija ja konsultti Risto Linturi tiedeohjelma Sfäärissä.

”Ehkä olimme liian täynnä itseämme teknologiamaana”, Linturi toteaa.

Suomi oli Linturin mukaan robottimaa, mistä on vielä jäljellä Uudenkaupungin autotehdas. Nyt olemme palvelurobotiikassa kuitenkin paljon jäljessä.

Linturi ei usko, että robotit vievät ihmisiltä kaikki työt.

”Inhimillisen toiminnan kiinnostavuus on se, mikä tuo ihmisille töitä. Eivät ihmiset halua katsoa, kun robotit ajavat kilparataa, vaikka ne olisivat siinä parempia kuin ihmiset”, Linturi havainnollistaa.

Linturi keskustelee toimittaja Ivan Puopolon kanssa myös uhkakuvasta, että robotit ottavat vallan ja alistivat ihmiset ikeeseensä. Tällaista on uumoillut fyysikko Stephen Hawking.

Linturi muun muassa kertoo, milloin Terminator-toimintaelokuvista tutut kyborgit ovat teknisesti mahdollisia toteuttaa valkokankaan ulkopuolella.

Sfääri on tiedetoimituksen maanantaisin julkaistava ohjelma, joka kertoo kiinnostavimmat tiedeuutiset ja puntaroi niitä asiantuntijoiden avustuksella.

Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 5
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 5
Tällä viikolla Ivan Puopolon vieraana HSTV:n tiedeohjelma Sfäärissä on kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka. Lisäksi tiedeuutisia kommentoi Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki.
Sfääri – tieteen ohituskaista osa 4
Sfääri – tieteen ohituskaista osa 4
Tällä viikolla Ivan Puopolon vieraana HSTV:n tiedeohjelma Sfäärissä on sosiaalipsykologi Janne Viljamaa, joka kertoo miten voi tunnistaa, onko tekemisissä narsistin kanssa. Lisäksi tiedeuutisia kommentoi mentalisti ja taikuri Pete Poskiparta.
Sfääri - tieteen ohituskaista osa 3.
Sfääri - tieteen ohituskaista osa 3.
Tällä viikolla Ivan Puopolon vieraana HSTV:n tiedeohjelma Sfäärissä koomikko Lotta Backlund ja havaintopsykologi Jukka Häkkinen.
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 2
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 2
Sfäärin toisessa jaksossa ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm vastaa siihen, ärsyttääkö kun nykyisin ravitsemuksen asiantuntijaksi pätevöityy hommaamalla salikortin. Vieraana myös mentalisti Pete Poskiparta.
Uutta HSTV:ssä: Sfääri - tieteen ohituskaista
Uutta HSTV:ssä: Sfääri - tieteen ohituskaista
Sfääri on HSTV uusi tiedeohjelma, jota juontaa toimittaja Ivan Puopolo. Ensimmäisesessä jaksossa taltutetaan loisraivoa ja selvitetään todelliset superruoat.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!