Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihavuustutkija tiedeohjelma Sfäärissä: Tiukka laihdutuskuuri on aikansa elänyt ajatus

Tiede
 
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 10
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 10
Syöminen tuntuu olevan hankalampaa kuin Kilpailukykysopimuksen tekeminen. Mutta eipä hätää, tänään siihen saadaan apua kun ravitsemusguruksikin nimetty Patrik Borg tulee vieraaksi. Lisäksi tiede uutisia on kommentoimassa stand up -koomikko Kaisa Pylkkänen

Jos uskot, että painoa kannattaa pudottaa kertarysäyksellä mahdollisimman paljon, olet väärässä. Tätä mieltä on lihavuustutkija, ”pöperöproffa” Patrik Borg.

”Sellainen on 20 vuotta vanhaa ajattelua. Laihduttaminen väsyttää, ja sitten kun pitäisi opetella pysyvästi uusia elintapoja, ei ole enää paukkuja, ja kroppa huutaa ruokaa”, Borg kertoo tiedeohjelma Sfäärissä.

Borgin mukaan onnistuneen laihduttamisen salaisuus on se, että alusta alkaen muuttaa elintapojaan hiljalleen.

Toinen vanha laihdutusmyytti on, että mitä enemmän liikkuu, sitä tehokkaammin paino putoaa.

”Energiankulutus kompensoituu sitten sitä kautta, kun nälkä kasvaa. Ei ole mitään syytä ruveta vetämään hulluna juoksulenkkiä, vaan pitäisi löytää itselle sopiva kuntoilutapa”.

Viikon uutiskatsauksessa pohditaan, voiko tiede vahingossa vangita ihmisen sian ruumiiseen kuin sarjakuvien Wagnerin. Tätä ja naisen logiikkaa kommentoi studiossa stand up -koomikko Kaisa Pylkkänen.

Sfääri on tiedetoimituksen joka maanantai julkaistava ohjelma, joka kertoo kiinnostavimmat tiedeuutiset ja perkaa niitä asiantuntijoiden avustuksella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!