Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkarilaiset tutkijat selvittivät, millainen koiran haukunta ärsyttää – kuuntele pahimmat haukut HSTV:n videolta

Tutkijoiden mukaan ihmiset turhautuvat, jos he aistivat koiran haukunnasta negatiivisia tunteita, mutta eivät pysty auttamaan tätä. Myös pienten koirien kimeä räkytys ärsyttää herkemmin kuin matalampi haukku.

Tiede
 
Salla Hekkala
Tutkijat selvittivät: tunteikas haukku ärsyttää eniten
Tutkijat selvittivät: tunteikas haukku ärsyttää eniten
Unkarilaiset tutkijat selvittivät minkälainen koiran haukunta ärsyttää ihmisiä eniten. Tutkijoiden mukaan koirien negatiiviset tunteet tarttuvat haukun kautta myös ihmisiin.

Budapestin yliopiston etologian laitoksen tutkijat huomasivat, että koirien tietynlainen haukunta ärsyttää ihmisiä enemmän kuin tavallinen haukku. Erityisen ärsyttäväksi ihmiset kokevat haukunnan, josta he aistivat koiran negatiivisia tunteita.

Tutkimusjohtaja Peter Pongraczin mukaan koirien negatiiviset tunteet ärsyttävät ihmisiä, koska ihmisillä on luonnollinen tarve auttaa koiraa.

”Urbaanissa ympäristössä saatat kuulla useampien naapureidesi koirien haukkuvan etkä voi puuttua asiaan. Biologisesti olet virittäytynyt auttamaan, mutta tällaisessa tapauksessa et voi”, Pongraczin selittää.

Ihmisiä myös ärsyttää herkemmin haukunta, joka on korkeaäänistä. Pienten koirien haukku ärsyttää siis todennäköisesti useammin kuin isojen.

Pongracz muistuttaakin, että erityisesti pienten koirien omistajien ei kannata jättää koriaan pitkiksi ajoiksi yksin, koska yksinäinen pieni koira synnyttää haukun, joka ärsyttää ihmistä todennäköisimmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!