Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisryhmä suljetaan puoleksi vuodeksi avaruusmoduuliin – selvittävät avaruudessa asumisen mahdollisuuksia

Neljä ihmistä sulkeutuu tutkimusmoduuliin perjantaina Kiinassa. Projektin tarkoituksena on selvittää, mitä kaikkea avaruudessa tai toisella planeetalla elävät ihmiset tarvitsisivat selviytyäkseen.

Tiede
 
Salla Hekkala
Kiinalaistutkijat suljetaan avaruusmoduuliin – katso millaisissa oloissa ryhmä elää puoli vuotta
Kiinalaistutkijat suljetaan avaruusmoduuliin – katso millaisissa oloissa ryhmä elää puoli vuotta
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mitä kaikkea omavarainen avaruudessa asustaminen vaatii. Neljä ihmistä suljetaan tutkimusmoduuliin 180 päiväksi.

Kiinassa aloitetaan perjantaina harvinaislaatuinen koe, kun neljä ihmistä suljetaan 180 päiväksi tutkimusmoduuliin. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaista teknologiaa ja resursseja omavarainen elämä avaruudessa tai toisella planeetalla vaatisi.

Tutkimusjohtaja Li Yinghuin mukaan avaruudessa olevat ihmiset tarvitsevat elämiseen kelpaavan ympäristön, tarpeeksi hengitysilmaa ja ruokaa sekä tarvittavat terveyspalvelut. ”Jotta uusia koteja voitaisiin kehittää toisille planeetoille, tulee meidän ensimmäiseksi selvittää miten siellä elettäisiin” Yinghuin selittää.

Tutkimusmoduuli on kooltaan 370 neliömetriä ja se koostuu kahdeksasta erillisestä alueesta. Eri alueilla kasvatetaan erilaisia kasveja, joiden tarkoitus on tuottaa asukkaille ruokaa, vettä ja happea.

Koska kyseessä on suljettu moduuli, tutkimusryhmän elämän on oltava täysin omavaraista. Tämän vuoksi moduulista löytyy esimerkiksi järjestelmä, joka muuntaa ryhmän ulosteet lannoitteeksi kasveille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!