Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikon kiinnostavimmat tiedeuutiset: Näännyttävä laihdutuskuuri ei toimi ja gravitaatioaalloista tehtiin uusi havainto

Tiedetoimitus kokoaa kuluneen viikon kiinnostavimmat tiedeuutiset.

Tiede
 
Ville Honkonen
Ankara dieetti voi karistaa kilot nopeasti, mutta samalla se kuluttaa dieetin jälkeiseen elämäntapamuutokseen tarvittavaa tahdonvoimaa, sanoo lihavuustutkija Patrik Borg.
Ankara dieetti voi karistaa kilot nopeasti, mutta samalla se kuluttaa dieetin jälkeiseen elämäntapamuutokseen tarvittavaa tahdonvoimaa, sanoo lihavuustutkija Patrik Borg. Kuva: Ville Honkonen
Gravitaatioaaltoja havaittiin jo toistamiseen

Viime helmikuussa tiedemaailmassa järisi, kun yhdysvaltalainen Ligo-laboratorio kertoi havainneensa gravitaatioaaltoja ensimmäistä kertaa. Nyt tutkimusryhmä paljasti, että aaltoja oli tuolloin huomattu jo kahteen otteeseen.

Mummonorsut turvaavat poikasten kasvua

Isoäidin läsnäolo parantaa aasiannorsun poikasten selviytymistä huomattavasti, selvisi turkulaistutkimuksessa. Tieto voi selittää sitä, miksi norsujen poikaskuolleisuus on suurta esimerkiksi eläintarhoissa.

Zika voi levitä Etelä-Euroopan hyttysistä jo kesällä

Sairastuneista matkalaisista virus leviää hyttysiin, jotka levittävät sitä edelleen, ennakoi ruotsalaistutkimus. Todennäköisesti hyttystartunnat jäävät vähäisiksi ja paikallisiksi.

Joka kolmannella on loinen, joka voi sotkea aivojen viestintää

Toksoplasmaloisen aiheuttama infektio sotkee aivojen kemiaa, valkeni uudessa tutkimuksessa. Aiemmin samainen loinen on liitetty skitsofreniaan ja jopa ratissa raivoamiseen.

Sfääri: Tiede on osoittanut tiukkojen laihdutuskuurien tehottomuuden

Lihavuustutkija Patrik Borg selittää tiedeohjelma Sfäärissä, miksi elintapoja kannattaa muuttaa hiljalleen, ei kertarysäyksellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!