Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amazonin sipsikaljavegaani

Haisukäet elävät oudossa kommuunissa ja niiden ruokavalio pitää vatsan jatkuvassa käymistilassa.

Tiede
 
Nature PL / MVphotos
Haisukäki eli hoatsin on outo punkkarikana, joka sulattelee ruokaansa kuin lehmä.
Haisukäki eli hoatsin on outo punkkarikana, joka sulattelee ruokaansa kuin lehmä. Kuva: Nature PL / MVphotos

Angry Birdsistä jäi puuttumaan vinkeä lintu. Eteläamerikkalainen haisukäki eli hoatsin ei ehkä ole kauhean vihainen, mutta ainakin se haisee erittäin pahalta.

Haisukäki on fasaanin kokoinen köntys, jonka ulkonäköä voisi kuvailla esteettisesti haastavaksi. Se on pikemminkin lentävä lehmä kuin lintu. Punkkarikanaksikin haisukäkeä on joskus kutsuttu, sillä linnun töyhdöt muistuttavat räväkkää irokeesia.

Haisukäen nimi on enne. Sen ainutlaatuinen ruoansulatusjärjestelmä on hyvin samanlainen kuin lehmällä. Lintu syö ainoastaan lehtiä, ja sen vatsa on jatkuvassa käymistilassa. Lehdet eivät kuitenkaan ole kovin ravinteikkaita. Linnun on ahdettava kupunsa täyteen tätä vegaanista mättöruokaa, minkä sulattelu tuottaa runsaasti kaasua.

Haisukäki on niin ikään ainoa lintu, jonka poikasilla on kynnet, eikä siinäkään vielä kaikki. Haisukäki ei oksenna ruokaa pienokaisilleen, vaan poikaset työntävät päänsä emon kurkusta sisään ja syövät käymättömiä lehtiä suoraan kuvusta. Lisäksi haisukäet elävät erikoisessa kommuunissa, jossa varttuneet poikaset osallistuvat pienempien kasvattamiseen.

Linnun lentolihaksisto on alikehittynyt, sillä sen ruoansulatusjärjestelmä vie paljon tilaa. Kupunsa turvoksiin ahtanut lintu nousisi ilmaan vain, jos sen virittäisi ritsan nokkaan kuin Angry Birds -pelissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!