Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahempi kuin Radio Nova

Tiede
 
Wikimedia Commons
Lampipolyypit lisääntyvät yleensä suvuttomasti.
Lampipolyypit lisääntyvät yleensä suvuttomasti. Kuva: Wikimedia Commons

Suomen kesäfestivaalien tarjonta on vähän yksipuolista. Lähes kaikissa rokkijuhlissa esiintyvät samat artistit: Cheek, Chisu, Sanni, Antti Tuisku ja JVG.

Se on kuitenkin luonnonjärjestyksen mukaista. Lampipolyypitkin (suku Hydra) tekevät itsestään vain loputtomasti identtisiä kopioita, kun ajat ovat niille suotuisat.

Lampipolyypit osaavat myös liukua alustallaan edestakaisin ja tehdä kuperkeikkoja.

Lampipolyyppeja on Itämeressäkin, mutta niitä ei helposti huomaa, sillä ne kasvavat vain sentin mittaisiksi. Ne ovat käytännössä lonkeroilla varustettuja hyytelökeppejä, hyvin yksinkertaisia eläimiä.

Kun lampipolyyppi löytää mieluisan vesikasvin varren, se kiinnittyy siihen jalkansa avulla ja jää paikalleen elämöimään.

Yleensä lampipolyypit lisääntyvät suvuttomasti silmikoimalla. Polyypin kylkeen syntyy pullistuma, josta irtoaa uusi polyyppi.

Ja siitä edelleen uusi, kukin on aina täydellinen kopio edellisestä.

Ahtaina aikoina on kuitenkin keksittävä uusia temppuja. Silloin polyypit alkavatkin lisääntyä suvullisesti, jotta geenit pääsevät sekoittumaan.

Polyyppien solut uusiutuvat jatkuvasti, toisin kuin vaikka ihmisellä. Näin ollen ne voivat teoriassa elää ikuisesti ja täyttää meren täysin identtisillä klooneilla itsestään.

Lampipolyyppi on siis varsinainen Radio Nova: samaa tavaraa aina vaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!