Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

...ja letku letkeä

Tiede
 
Wikimedia commons
Intiantapiiri on onnellinen, sillä sen ei tarvitse hävetä pisuaarilla.
Intiantapiiri on onnellinen, sillä sen ei tarvitse hävetä pisuaarilla. Kuva: Wikimedia commons

Rion olympialaisissa Yhdysvaltain joukkueessa kilpailee sprintteri LaShawn Merritt, joka kärysi vuonna 2010 dopingista hieman kiusallisesta syystä. Merrittin käyttämä peniksenpidennysvalmiste sisälsi erästä steroidia.

Hän kärsi tuomionsa.

Tapiirit eivät rohdoksia tarvitse. Niillä on, rahvaanomaisesti ilmaistuna, aivan levoton jorma. Toisaalta eläimellä on sitten hyvin pönäkkä ruumis ja lyhyet jalat.

Kaikkea kun ei voi saada.

Tapiirin penis voi kasvaa puolimetriseksi. Tämä on merkittävää, kun eläimen säkäkorkeus on alle metrin. Elin toimii kuin kärsä. Tapiiri voi käyttää sitä tarttuakseen partneriinsa parittelun aikana. Tapiirin on jopa nähty raapivan peniksellä kylkeään.

Varsinaisella kärsällään se voi siirtää aluskasvillisuutta sivuun päästäkseen ravintoon käsiksi.

Muinaisina aikoina tapiirit ojentelivat jäseniään koko pohjoisella pallonpuoliskolla. Nykyään niitä elää enää Etelä-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Vaikka tapiirilla on ruumis kuin tankilla, se on yllättävän nopea juoksija. Sen virtaviivainen muoto auttaa sitä painamaan eteenpäin ahtaimmissakin tiheiköissä.

Useat tapiirilajit ovat uhanalaisia. Niistä on tehty lemmenrohtojakin. Emme tiedä, sisälsikö Merrittin käyttämä valmiste jauhettua tapiiria, ja tarvitseeko hän nykyään löysät trikoot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!