Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkija: Sinkulla on monin tavoin rikkaampi elämä kuin naimisissa olevalla

Sinkut ovat keskimäärin seurallisempia kuin kuin avioliiton solmineet. He pitävät tiiviimpää yhteyttä sukulaisiin, ystäviin ja naapureihin.

Tiede
 
Kirsi Heikkinen
Joonas Salo
Sinkut ovat keskimäärin seurallisempia kuin kuin avioliiton solmineet. Jämsän Himoksella järjestettiin kesäkuussa vaahtobileet.
Sinkut ovat keskimäärin seurallisempia kuin kuin avioliiton solmineet. Jämsän Himoksella järjestettiin kesäkuussa vaahtobileet. Kuva: Joonas Salo

Naimattomilla pyyhkii jopa yllättävän hyvin, huomioi sinkkututkimuksia ruotinut yhdysvaltalainen psykologi.

Ensitreffit alttarilla, treffiappsit puhelimessa. Maailma tuntuu uskovan, että kaksin on aina kaunihimpi.

Näin ei kuitenkaan ole, sanoo tutkija Bella DePaulo Kalifornian yliopistosta. Hän esitelmöi aiheesta Yhdysvaltain psykologisen seuran vuosikokouksessa Denverissä Coloradossa perjantaina.

DePaulo kävi läpi naimattomina pysytelleistä tehtyjä tutkimuksia. Hän havaitsi, että tulosten perusteella sinkulla voi olla monin tavoin rikkaampi elämä kuin suhteessa elävällä.

Sinkut ovat esimerkiksi keskimäärin seurallisempia kuin kuin avioliiton solmineet. He pitävät tiiviimpää yhteyttä sukulaisiin, ystäviin ja naapureihin.

He arvostavat itselleen merkityksellistä työtä enemmän kuin pariutuneet. Sinkut ovat myös itsensä suhteen määrätietoisempia ja kokevat todennäköisemmin kasvavansa jatkuvasti henkisesti tai kehittyvänsä ihmisenä kuin naimisissa olevat, DePaulo luettelee.

Mitä itsenäisempi sinkku oli, sitä vähemmän hän tunsi kielteisiä tuntemuksia. Avioituneille kävi päinvastoin, DePaulo huomioi.

”Onkin aika esittää sinkuista ja sinkkuelämästä täsmällisempi kuva. Sellainen, joka tunnustaa yksin elämisen vahvuudet”, DePaulo sanoo.

Hänen mukaansa avioliitossa elävillä menee huonommin kuin olettaisi, vaikka yhteiskunta tukee tätä vaihtoehtoa monin tavoin, muun muassa taloudellisin eduin.

DePaulo ei kuitenkaan väitä, että kumpikaan tapa elää – yksin tai yhdessä – olisi parempi kuin toinen.

”Hyvään elämään ei ole yhtä kaavaa”, hän kiteyttää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!