Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedeohjelma Sfääri: Menestyvä vedonlyöjä pitää päänsä kirkkaana

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 15
Sfääri – tieteen ohituskaista – osa 15
Sfäärin viidennessätoista osassa on vieraana uhkapelejä ammatikseen pelaava Joni Collan. tiedeuutisia kommentoimassa stand up -koomiko Kaisa Pylkkänen.

Vedonlyönnissä pienikin herpaantuminen maksaa rahaa, muistuttaa vedonlyönnin ammattilainen Joni Collan tiedeohjelma Sfäärin haastattelussa.

”Huippuammattilaisten vedoista onnistuu 53 sadasta ja 47 päättyy tappioksi. Etu on äkkiä menetetty. Siksi jokaisen päätöksen pitää olla perusteltu ja mieli kirkkaana tehty”, Collan sanoo.

Hänen pisin heikosti mennyt putkensa kesti pari kuukautta. Huonon tuloksen Collan pistää sen piikkiin, että keskittyi tuolloin työhönsä vain puolipäiväisesti.

Alati kirkkaan mielen lisäksi vedonlyöjä tarvitsee tietokoneohjelmien laskenta-apua.

”Kun mallinnettaan todennäköisyysarvioita, on välttämätöntä käyttää konetta. Ihminen on vähän lyhytjänteinen, ja ajattelussa on vinoumia. Koneen tekemään matemaattiseen arvioon voi sitten lisätä vähän subjektiivista näkemystä”, Collan kertoo.

Sfäärissä toimittaja Ivan Puopolon vieraaksi tulee myös stand up -koomikko Kaisa Pylkkänen. Kaksikko pui muun muassa tuoretta tiedeuutista, jonka mukaan sinkut elävät rikkaampaa elämää kuin parisuhteissa elävät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!