Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kemikaalien turruttamalla työläisellä on kusiaisen valtuudet

Lois- eli orjuuttajamuurahaiset saavat muurahaiset työskentelemään itselleen ilman, että työläiset edes tajuavat tulleensa huijatuiksi.

Tiede
 
April Nobile / AntWeb.org
Verimuurahaisen kaltaiset loiset kääntävät työläiset toisiaan vastaan ja huijaavat ne ilmaistöihin.
Verimuurahaisen kaltaiset loiset kääntävät työläiset toisiaan vastaan ja huijaavat ne ilmaistöihin. Kuva: April Nobile / AntWeb.org

Evoluutiossa on useaan otteeseen kehittynyt mainio yhteiskuntajärjestelmä, joka on vihdoin saatu Suomeenkin. Perusideana on saada kansa kännissä ilmaistöihin kinastelemaan keskenään.

Lois- eli orjuuttajamuurahaiset ujuttavat oman kuningattarensa toisen lajin pesään ja saavat muurahaiset työskentelemään itselleen ilman, että työläiset edes tajuavat tulleensa huijatuiksi.

Kaapparikuningatar syrjäyttää alkuperäisen kuningattaren ja munii pesään omat munansa. Sopivia kemikaaleja erittämällä se lahjoo työläiset luulemaan itseään ystäväkseen. Suomessakin hallitus aikoo laillistaa kiljun valmistuksen ja pidentää Alkon aukioloaikoja.

Työläinen tekee samaa työtä kuin ennenkin, mutta toisten hyväksi. Sillä on nyt kusiaisen valtuudet. Pesän eliitti on täysin vieraantunut arjesta. Esimerkiksi Polyergus-suvun loismuurahaiset eivät kykene itse lainkaan hoitamaan omia jälkeläisiään tai keräämään ruokaa.

Loisittu pesä tarvitsee alati uutta työvoimaa. Loismuurahaisen ovelin temppu onkin kääntää työläiset toisiaan vastaan. Kemikaalien turruttamat muurahaiset lähtevät ryöväämään munia toisista oman lajinsa pesistä ja vakuuttavat jopa sukulaisilleen, että tämä on ihan hyvä järjestelmä.

Johtoporras vain katselee tyytyväisenä sivusta, kun duunarit käyvät toistensa kurkkuun.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!