Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Levykäärme on kuin juoppo antabuskuurilla – elämänhallinta hukassa ja ikuinen jano

Levykäärme ei osaa oikein uidakaan, vaikka se on merikäärme.

Tiede
 
MichaelGrantWildlife / Alamy Stock Photo
Levykäärme Pelamis platura kärsii jatkuvasta nestehukasta.
Levykäärme Pelamis platura kärsii jatkuvasta nestehukasta. Kuva: MichaelGrantWildlife / Alamy Stock Photo

Delfiinit lähtivät. Ovatko ne nyt onnellisia? Emme tiedä.

Sitä haluaisi ajatella, että niillä olisi ainakin mukavampaa kuin levykäärmeellä. Ollakseen sopeutunut elämään koko elämänsä avomerellä se kärsii arjessaan kohtuuttoman paljon.

Levykäärme on levinnyt halki Tyynenmeren ja Intianmeren, niin että sitä tapaa Afrikan itärannikolta aina Meksikon länsirannikolle asti. Se on merikäärmeistä ainoa todellinen avomerilaji.

Se ei kuitenkaan kykene juomaan merivettä vaan on täysin sateiden varassa. Pintaan kertyy sateella makean veden kerros, jota käärme lipittää.

Vaan kun trooppisilla merillä ei yli puoleen vuoteen välttämättä sada lainkaan, niin siinä ollaan sitten kuin juoppo antabuskuurilla. Levykäärme kärsii jatkuvasta nestehukasta eikä pysty hallitsemaan elämäänsä, kun se ei osaa oikein uidakaan.

Saalistaessaan käärme on sutjakkaliikkeinen ja osaa peruuttaakin, mutta pitkiä matkoja se ei jaksa taivaltaa. Se vain ajelehtii janoisena paikasta toiseen merivirtojen viemänä, kertoo uusi yhdysvaltalainen tutkimus.

Mallintaessaan käärmeen levinneisyyttä tietokoneella tutkijat luottivat eläimen uimataitoon niin paljon, että mallinsivat sen elottomaksi esineeksi. Niin vain virtuaalikäärmeet ajelehtivat oikeille levinneisyysalueilleen, avuttomina kohtalonsa edessä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!