Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkään kadoksissa ollut laskeutuja Philae löytyi komeetan varjoisasta kivenkolosta

Philae päätyi Osiris-kameran kuvien mukaan pimeään halkeamaan. Se havaittiin kuvista, jotka on otettu 2,7 kilometrin päästä komeetan pinnasta.

Tiede
 
esa
Philae-laskeutuja löytyi löytyi komeetta 67P:ltä Rosetta-luotaimen ottamista kuvista punaisesta neliöstä.
Philae-laskeutuja löytyi löytyi komeetta 67P:ltä Rosetta-luotaimen ottamista kuvista punaisesta neliöstä. Kuva: esa

Kuukausi ennen Rosetta-luotaimen matkan päätöstä löytyi sen laskeutuja, joka oli pitkään kateissa.

Luotaimen Osiris-kamera löysi lopulta paikan, johon Philae-laskeutuja pomppasi, kun se laskeutui komeetta 67P/Churyumov-Gerasimenkon pinnalle marraskuussa 2014.

Philaen arvioitua laskeutumispaikkaa voitiin lopulta tutkia tarkasti Osiris-kameran niistä uusista kuvista, jotka olivat riittävän tarkkoja Philaen tunnistukseen, kertoo Ilmatieteen laitoksen tiedote.

Euroopan avaruusjärjestön Esan Rosetta-luotain pääsi komeetta 67P:n lähelle 12. marraskuuta 2014. Nyt Rosettan matka lähenee loppuaan. Se ajetaan alas komeettaan 30. syyskuuta.

Laskeutuessaan 14. marraskuuta Philae alkoikin pomppia, koska sen harppuuna ei kiinnittänyt Philaea komeetan pintaan. Laskeutuja lensi vielä kaksi tuntia päätyen paikkaan, joka sai myöhemmin nimen Abydos.

Philae päätyi Osiris-kameran kuvien mukaan pimeään halkeamaan. Philae havaittiin lopulta kuvista, jotka on otettu 2,7 kilometrin päästä pinnasta.

Kuva selittää, miksi yhteydenpito laskeutujaan oli vaikeaa koko ajan. Philae on kivien välissä.

”Tämä on jymyuutinen ja hieno huipennus Rosettan lennolle. Se päättyy syyskuun 30. päivä, kun itse Rosetta-luotain törmäytetään komeetan pintaan”, sanoo Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Minna Palmroth.

Philae onnistui pitämään yhteyttä emoalus Rosettaan kesä- ja heinäkuussa 2015, kun komeetta tuli lähemmäs Aurinkoa.

Siitä Philae sai lisää energiaa, joka herätteli sen toviksi. Philae oli hiljentynyt kokonaan kolme päivää laskeutumisen jälkeen.

”Luulimme, että menetimme Philaen lopullisesti”, sanoo Patrick Martin Rosettan lennonjohdosta Euroopan avaruusjärjestö Esasta.

”Nyt voimme keskittyä Rosettan ohjaamiseen komeetan pintaan ja törmäyksen kuvaamiseen”, sanoi , joka ohjaa luotaimen Osiris-kameraa.

esa
Metrin korkuisen Philae-laskeutujan osia voi tunnistaa kuvan suurennoksesta. Näkyvissä ovat myös jalat, joiden varaan se yritti laskeutua.
Metrin korkuisen Philae-laskeutujan osia voi tunnistaa kuvan suurennoksesta. Näkyvissä ovat myös jalat, joiden varaan se yritti laskeutua.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit