Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Happiylipaineesta uusi apu syövän sädehoitoon

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 syyskuussa. Syöpäsolukko tuhoutuu neljäsosalla aikaisemmin käytettyyn röntgensäteilyannokseen verrattuna ja terve kudos säilyy lähes vahingoittumattomana kun sairasta kudosta säteilytetään neutroneilla kahden ilmakehän happiylipaineessa, kertoi maassamme vieraileva englantilainen professori J.F. Fowler tutkimusryhmänsä tuloksista.

– Tämä toistaiseksi vähän käytetty hoitokeino merkitsee tärkeätä edistysaskelta syövän torjunnassa ja on avannut uusia mahdollisuuksia kehittää menetelmiä.

Professori Fowler johtaa Lontoossa Hammersmithin sairaalassa tutkimusryhmää, johon kuuluu biokemistejä, kliinisiä fyysikoita, lääkäreitä ja matemaatikkoja. Hän itse on pohjakoulutukseltaan fyysikko ja on työskennellyt mm. kaksi vuotta atomifysiikan parissa.

Happiylipaineen käyttö sädehoidossa perustuu siihen, että paineen vaikutuksesta syöpäsoluihin saadaan enemmän happea kuin normaalipaineessa ja happi puolestaan tekee sairaat solut säteilylle alttiimmiksi. Terveen solun aktiivisuus sen sijaan ei kasva paljoa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit