Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietokoneet opettajiksi tulevaisuuden kouluihin

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 syyskuussa. Tietokoneiden vallankumous on saapumassa koulujen luokkahuoneisiin – kuvitelkaa lapsenne mekanisoidussa ympäristössä opettelemassa aakkosia tietokoneen johdolla.

Tulevaisuuden koulu on edelläolevan kaltainen, opettajat eivät opeta enää siinä mielessä kuin tänään, luokkahuoneet eivät ole samanlaisia ja koulukirjatkin, sellaisina kuin ne nykyään tunnetaan, ovat kadonneet. Tulevaisuus kuuluu opettavalle, tietokoneeseen yhdistetylle koneelle, tulevaisuus on ”opetuksen vallankumousta”.

Yhdysvaltain kouluministeriö on tällä alalla asiantuntija ja se ilmoittaa, ettei vallankumous ole enää kovinkaan kaukana tulevaisuudessa, ehkä vain noin 8–10 vuoden päässä. Tietokoneiden mahdollisuuksia opettaa yksilöllisesti tuhansia lapsia kerrallaan ei ole vielä edes laskettu.

Koulutilan asiantuntijat näkevät asian seuraavasti: Opettaja ei ole enää oppilaan tiedonlähde vaan hänen asemansa muuttuu hämmästyttävästi.

Opettaja keskittyy vain neuvomaan ja hänelle jää enemmän aikaa keskittyä sellaisiin lapsiin, joille oppiminen on vaikeampaa kuin muille. Tästä huolimatta opettajien on edelleen esitettävä uusia ajatuksia ja käsitteitä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!