Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoiset sarvikuonot maanvaivana Natalissa

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 syyskuussa. Etelä-Afrikassa Natalin osavaltiossa on kehittynyt ainutlaatuinen tilanne: siellä on niin runsaasti maailman harvinaisimpiin eläinlajeihin kuuluvia valkoisia sarvikuonoja, etteivät riistanhoitoviranomaiset tiedä mitä niille tehdä.

Nämä eläimet olivat vielä muutamia vuosia sitten kuolemassa sukupuuttoon, mutta nyt tilanne on sellainen, että jos Umfolosin riistanhoitoalueella Zulumaassa ei siirretä 60 valkoista sarvikuonoa pois muutaman viikon sisällä niin ne on ammuttava.

Rhodesian riistavirasto on ilmoittanut olevansa halukas tuottamaan eläimet Rhodesiaan, mutta se ei saa mistään niitä noin 55 000 markkaa, jotka tarvitaan sarvikuonojen vangitsemiseksi ja kuljettamiseksi uuteen asuinympäristöön. Natalin viranomaiset ovat kuitenkin vedonneet alueen rhodesialaismieliseen väestöön, ja eräitä lahjoituksia onkin jo saatu.

Valkoiset sarvikuonot lisääntyvät niin nopeasti, että niille ei riitä enää pikapuoliin ruokaa huolimatta siitä, että niitä lähetetään huomattavan paljon eri puolilla maailmaa oleviin eläintarhoihin.

Eläimiä on vaikea edes lahjoittaa pois: hiljattain tehtiin kuitenkin kauppa, jonka puitteissa neljä sarvikuonoa vaihdettiin käytettyyn lentokoneeseen. Tämänkaltaisia vaihtokauppoja ei kuitenkaan tehdä joka päivä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!