Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räjähtävät lepakot olivat tyhmä juttu toisen maailmansodan aikaan

Yhdysvallat aikoi pommittaa niillä Japania.

Tiede
 
David Kjaer
Meksikondoggilepakosta yritettiin tehdä elävää pommia toisessa maailmansodassa.
Meksikondoggilepakosta yritettiin tehdä elävää pommia toisessa maailmansodassa. Kuva: David Kjaer

Perussuomalaiset googlasivat asioita ja kokivat, että tuulivoimaloiden infraäänet räjäyttävät ohi lentäviä lepakoita.

Noh, luonnossa toki on itsekseen poksahtelevia eläimiä. Eräiden termiittilajien työläiset räjäyttävät itsensä, kun tulevat yhteiskunnalle hyödyttömiksi. Vinkkinä myös hallitukselle.

Räjähtäviä lepakoitakin kokeiltiin toisessa maailmansodassa. Yhdysvallat suunnitteli pudottavansa Japaniin yli miljoona lepakkoa, joihin olisi kiinnitetty pieni, ajastettu palopommi.

Idea oli pakata uinuvat lepakot kehikkoon pommikuoren sisälle ja tiputtaa ne yön turvin pommikoneesta. Lepakot vapautuisivat jarruvarjolla liitävästä pommista ja etsiytyisivät suojapaikkoihin – metsiin ja puurakennuksiin, joita Japanissa piisaa. Viritetyt lepakot räjähtäisivät jonkin ajan päästä ja sytyttäisivät tulipaloja ympäri maata.

Sopivaksi lajiksi valikoitui pieni meksikondoggilepakko, joka jaksoi kantaa pientä pommia. Näitä lepakoita oli Yhdysvaltojen luolissa miljoonia.

Testit kuitenkin epäonnistuivat, kun lepakot polttivat tukikohdan, jossa niitä testattiin. Lisäksi lepakot eivät aina heränneet horroksesta pommin auetessa ilmassa, vaan ne kopsahtivat tokkuraisina maahan.

Amerikassa tajuttiinkin ajoissa, että tämä muuten on niin tyhmä juttu, että tästä ei ainakaan mitään tiedotustilaisuutta pidetä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!