Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Ihminen voi elää enimmillään noin 120-vuotiaaksi

40 maan kartoitus viittaa siihen, ettei maksimielinikä enää pitene.

Tiede
 
HS–Reuters
Jean-Paul Pelissier / Reuters
Ranskalainen Jeanne Calment eli 122-vuotiaaksi.
Ranskalainen Jeanne Calment eli 122-vuotiaaksi. Kuva: Jean-Paul Pelissier / Reuters

Ihmisen maksimaalinen elinikä on noin 120 vuotta, tulkitsee tuore tutkimus. Tieteellisessä Nature-aikakauslehdessä julkaistu tutkimus kattoi nelisenkymmentä maata.

Todistettavasti pisimpään elänyt ihminen on saavuttanut 122 vuoden iän. Hän oli ranskalainen nainen Jeanne Calment, joka kuoli vuonna 1997. Ihmisen ikäennätys ei ole siis parantunut tuon vuoden jälkeen.

Calmentin kuoleman jälkeen trendi on ollut, että maailman vanhin ihminen kuolee noin 115 vuoden ikäisenä. Tutkijoiden mukaan trendi jatkuu näkyvissä olevan tulevaisuuden ajan.

Tutkija Brandon Milholland New Yorkissa sijaitsevasta Albert Einsteinin lääketieteellisestä yliopistosta sanoo, että on vain pieni todennäköisyys, että näemme joskus ihmisen elävän Jeanne Calmentia vanhemmaksi.

”Ja jos näemme, he eivät todennäköisesti ylittäisi hänen ennätystään kovin paljon.”

Keskimääräinen elinikä pitenee yhä, ja yhä useammat ihmiset elävät erittäin vanhoiksi. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin niin, että tänään 110 vuoden iän saavuttaneilla ihmisillä jäljellä oleva odotettavissa oleva elinikä ei ole sen pidempi kuin ihmisillä, jotka saavuttivat 110 vuoden iän 1970-luvulla.

Milholland sanoo, että todennäköisyys sille, että maailmassa joku eläisi joskus 125-vuotiaaksi, on vähemmän kuin yksi kymmenestätuhannesta. Tutkijat arvelevat, että iän myötä kertyvät vahingot, esimerkiksi mutaatiot soluissa, lopullisesti asettavat rajat eliniälle, Milholland sanoo.

Tuoreen tutkimuksen mukainen havainto 120 vuodesta ihmisen yläikärajana ei ole suinkaan uusi käsitys. Ihmiskunnan historiassa esimerkiksi vuosituhansia sitten kirjoitetussa Vanhan testamentin ensimäisessä Mooseksen kirjassa esitettiin näkemys, että ihmisen yläikäraja on 120 vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!