Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Totuus on Pokémoneja ihmeellisempi

Perhosten toukilla on todella mielikuvituksellisia suojavärityksiä.

Tiede
 
Acharia stimulea -perhosen toukan väritys varoittaa vaarasta.
Acharia stimulea -perhosen toukan väritys varoittaa vaarasta.

Jos ei enää jaksa nappailla Pokémoneja, voi tutkailla perhosen toukkia. Jotkin lajit ovat niin erikoisen näköisiä, etteivät ne häviä ulkonäössä mielikuvitusolennoille.

Yhdysvaltain eteläosissa elävän Acharia stimulea -perhosen toukka on kuin jostain piirretystä. Hurjat kasvot ja vihreä satula ovat varoituksia, jotka kannattaa ottaa vakavasti. Toukka on täynnä myrkkypiikkejä, ja sen tökkiminen aiheuttaa hillitöntä kipua, joka voi kestää tunteja.

Kotiinkaan tällaista ei kannata pyydystää, sillä piikit voivat irrota ja jäädä kiinni esimerkiksi pöytään, jota ei sitten parane sivellä.

Aikuinen on paljon konservatiivisemman näköinen ja muistuttaa jokseenkin yöperhosta.

Silkkiperhonen on sitten varsinainen ylemmän kehitysasteen Pokémon. Sen isoissa tuntosarvissa on kymmeniätuhansia hajureseptoreja, joilla se luotaa ympäristöään.

Silkinvalmistukseen käytetty laji on jalostettu niin pitkälle, ettei se pärjää enää luonnossa. Suomessa tavattava havununna on hieman samannäköinen karvaturri.

Yhdysvaltain etelävaltioissa voi törmätä myös erittäin karvaiseen perhosen toukkaan, joka näyttää siltä kuin Donald Trumpin tukka olisi karannut ja harhailisi etsimässä uutta isäntää. Megalopyge opercularis -toukan kuontalo on niin ikään erittäin pisteliäs.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!