Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sharona Hammerman kesti raivoavaa miestään seitsemän vuotta ulkomailla kunnes pakeni Suomeen – henkisen väkivallan uhri Arka Paikka -ohjelmassa

Sharona Hammermanin unelmasta tuli painajainen, kun hänen miehensä muuttui impulsiiviseksi raivoajaksi Yhdysvalloissa. Hammerman kertoo HSTV:lle, kuinka pakeni miestään.

Torstai
 
Helsingin Sanomat
Arka paikka: Kuinka fiksusta uranaisesta tuli henkisen väkivallan uhri?
Arka paikka: Kuinka fiksusta uranaisesta tuli henkisen väkivallan uhri?
HSTV:n Arka paikka- ohjelman vieraana on Sharona Hammermann, joka joutui pakenemaan kotoaan kuin vankilasta, päästäkseen irti kontrolloivasta parisuhteesta. Ohjelman juontaa kirjailija ja terapeutti Anja Snellman.

Sharona Hammermanista amerikkalainen mies tuntui unelmalliselta: Los Angelesissa asuva pitkä ja komea kuntosaliyrittäjä.

HSTV:n Arka paikka -ohjelmassa Hammerman kertoo Anja Snellmanille, miten unelma muuttui painajaiseksi. Vain kuukausi Las Vegasissa vietettyjen häiden jälkeen mies alkoi käyttäytyä rajun impulsiivisesti. Raivo saattoi alkaa mistä vain: Hammerman sanoi tai teki jotain miestä ärsyttävää – ja mies hurjistui, pahimmillaan kävi käsiksi.

Seuraavat seitsemän vuotta Hammerman totteli miestään, otti vastaan mitätöimistä, raivokohtauksia ja katumuksenpuuskia, syyllisti itseään, alkoi lopulta sairastella vakavasti – ja tuon tuosta uskotteli että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Kunhan hän vain oppii olemaan miehensä mieliksi.

”Olin miehestäni tuolloin taloudellisesti riippuvainen, mikä ei parantanut asiaa”, Hammerman muistelee.

Eräänä päivänä, havahduttuaan riutuneeseen ja mustelmaiseen peilikuvaansa, Hammerman alkoi suunnitella pakoa. Kaiken täytyi tapahtua ehdottoman salaa mieheltä. Niinpä Hammerman teki pakosuunnitelmaa pitkään, pienimpiä yksityiskohtia myöten, sillä perfektionistimies oli kaikista pikku arjen muutoksista tarkka kuin vanginvartija.

Nyt paosta – karkaamiseksikin Hammerman sitä kutsuu – on kulunut neljä vuotta, ja Hammerman muistelee Suomeen paluutaan, pirstaleiksi mennyttä itsetuntoaan, häpeäänsä, pelkojaan.

”Miten mies pystyi nujertamaan minut niin täysin? Miksi minusta tuli uhri?” hän kertoo kyselleensä itseltään.

”Olen yrittänyt aina miellyttää muita ollakseni hyväksytty, riittävän hyvä. Ehkä tämä on saanut minut etsimään tietynlaisia ihmisiä, joilla on tarve kontrolloida, pelailla ja käyttää valtaa ihmissuhteissa.”

Anja Snellmanin Arka paikka -ohjelmassa Hammerman kertoo saaneensa Suomeen palattuaan apua ystäviltään sekä terapiasta ja uskovansa edelleen rakkauteen ja hyvään ystävyyteen.

”Toivon, että voin tarinallani auttaa jotakuta naista, joka on vastaavanlaisessa tilanteessa. Jos voin antaa jollekulle rohkeutta ja voimaa päästä irti väkivaltaisesta parisuhteesta, niin silloin olen saavuttanut tavoitteeni: että kaikella kokemallani kauhealla voi lopultakin olla myös positiivista merkitystä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat