Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiset haluavat hyvätuloisen miehen – eikä siinä ole mitään vikaa

Suomalaiset naiset etsivät tietyn tulotason miestä, mutteivät välttämättä itse tiedosta sitä, kirjoittaa toimittaja Kyösti Niemelä kolumnissaan.

Torstai
 
Kyösti Niemelä
Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja.

Joitain vuosia sitten kirjoitin naistenlehteen omakohtaisen jutun rahasta ja deittailusta. Kerroin siinä, kuinka kumppaninetsintä oli muuttunut opiskeluvuosieni jälkeen.

Naisia oli alkanut kiinnostaa, kuinka paljon mies tienaa. Pienituloisille miehille, kuten minulle, tämä oli iso muutos.

Juttu sai paljon palautetta, jonka pääasiallinen sisältö oli se, ettei suomalaisia naisia oikeasti miehen rahatilanne kiinnosta.

Siihen en kyllä usko. Sen sijaan ajattelen, että Suomessa naiset saattavat etsiä tietyn tulotason miestä – ilman että he tulevat aina edes ajatelleeksi koko asiaa.

Harvoin kukaan sanoo ääneen mitään sellaista, että kyllä miehen pitäisi tienata vähintään neljä tonnia kuussa. Enkä tietenkään usko sinkkunaisten ajattelevan tyyliin ”tänne yksi pohatta kiitos, haluan käyttää yhteistä pankkitiliä, shoppailla ja matkustella”.

Sen sijaan he saattavat ajatella, että olisipa kiva ostaa joskus jonkun ihanan miehen kanssa asunto Etelä-Helsingistä, tehdä kolme lasta ja keskittyä niiden kasvattamiseen. Se on hieno suunnitelma, mutta silloin ei kannata pyytää ketä tahansa ulos.

Naiset, jotka eivät pohdi suoraan miehen rahatilannetta, saattavat myös ajatella, että onpa tuolla miehellä kaunis villakangastakki, onpas täältä asunnosta ihanat merenrantamaisemat, kiva että kumpikin pidämme samanlaisista designhotelleista – ja joo, jalokiviä on minustakin kiva ostella spontaanisti.

Näin raha muuttuu romantiikaksi, hyvä tulotaso juuri minulle tarkoitetuksi ihmiseksi.

Toivoisin, että kulttuurissamme voitaisiin sanoa se ääneen: monien naisten unelmiin liittyy mies, jolla on rahaa. Eikä siinä ole mitään vikaa.

Varakasta miestä etsiviä naisia pilkataan valitettavasti edelleen kullankaivajiksi, onnenonkijoiksi ja vastaaviksi. Mutta ei rikkaan miehen etsimisessä (saati löytämisessä) ole tietenkään mitään väärää.

Kaikilla on omat mieltymyksensä. Jotkut haluavat isorintaisen naisen, toiset miljonäärimiehen, kolmannet mitä vain sukupuolta olevan vasemmistolaisen. Tärkeintä on onnelliseksi tekevä rakkaus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat