HS.fi

Vikasarjassa jo 278 automallin tyyppiviat

20.1.2007 0:00

kimmo taskinen / hs

HS.fi:n sivuilta löytyvä autojen vikasarja on hyvä apuväline käytetyn auton ostajalle.

HS.fi:n sivuilta löytyvä autojen vikasarja on hyvä apuväline käytetyn auton ostajalle.

 Juuri päivitetty autojen vikasarja HS.fi/autot-verkkosivulla on kasvanut jo 278 automalliin. Autoinsinööri Antero Puukan kokoama paketti on kattavin suomenkielinen autojen tyyppivikoja koskeva listaus internetissä.

Julkaistu vikalista on toistakymmentä vuotta kestäneen selvitystyön tuorein päivitys.

Lähteenä on käytetty lukuisia julkaisuja, kuten saksalaisia ADAC Gebrauchtwagen ja TÜV Auto Report. Ruotsin Autokatsastuksen ja Kuluttajaviraston yhteisesti julkaiseman kirjasen Bilar – starka sidor & svaga punkter sisältämiä autojen vikatietoja on otettu mukaan. Tietoja on kerätty myös seuraavista lehdistä: Auto Motor und Sport, Autobild, Teknikens Värld, Vi bilägare, Tuulilasi ja Tekniikan Maailma.

Vikalistan tarkistuksessa on käytetty hyväksi kokoajan itse tekemiä tarkastuksia, jotka on julkaistu Helsingin Sanomissa käytettyjen autojen kuntotesteinä.

Listan laadinnassa ovat avustaneet myös Helsingin Hakuninmaan Autotohtoriaseman henkilökunta sekä eräiden autojen maahantuojien edustajat.

Kaikkia kyseisen mallin vikoja ei löydy jokaisesta autosta. Listan tarkoituksena on, että ostaja osaa kiinnittää erityistä huomiota luettelossa mainittuihin seikkoihin. Kannattaa varmistua, onko autosta korjattu listan sisältämiä vikoja vai onko korjaus vielä edessä.

Eri automallien vikalistojen pituus riippuu siitä, miten laajat tiedot automallin vioista on ollut saatavilla. Mainittujen vikojen lukumäärästä ei voi päätellä sitä, onko joku automalli huonompi kuin toinen.

HS.fi:n lukijat ovat antaneet erinomaista apua sekä eri automallien tyyppivikoihin että listan kehittämiseen. Viime vuonna vikalistan sivuja ladattiin yli kolme miljoona kertaa.

Helsingin Sanomat | hs.auto@hs.fi

--%>