HS.fi

Täällä sirklasimme kerran

25.11.2010 10:43

ville männikkö

Jääpuistossa pitää pyllähtää harkiten, sillä koko kaupunki näkee.

Jääpuistossa pitää pyllähtää harkiten, sillä koko kaupunki näkee.

Jääpuisto ja Käpylän tekojäärata avaavat ovensa lauantaina. Luistinratavertailu kertoo, missä Helsingin kentistä soi hiphop, mistä saa viinaa ja missä joutuu väistelemään kiekkoa.

Jääpuisto

Keskellä Rautatientoria sijaitsevan kentän koko on 50 x 30 m. Ohikulkijat voivat tuijottavat luistelua. Iltapäivisin käy enimmäkseen lapsia ja perheitä. Seitsemän jälkeen saapuvat nuoret ja aikuiset.

Kiekkovaara: Olematon. Kiekkoilu on kielletty kokonaan.

Musiikki: Hiphoppia, vanhaa diskoa ja elektroa, jota soittavat esimerkiksi Dj:t Stu ja 3rd. Myös livekeikkoja.

Tankkaus: Robert's Coffeen kahvila ja Kaakaobaari. Anniskeluoikeudet klo 16:sta alkaen. Arkisin mammakahvit klo 12–14 ja lapsille välipalaa (voileipä, maito) klo 14–16.

Erityistä: Alppicurling, luistelukoulu, lastenkutsuja, satuluistelua lauantaisin, piparikoristelua joulun alla sekä luistinten teroitus ja vuokraus.

Kävijän arvio: "Hieno kohtaamispaikka. Vaihteleva musiikki, luistinten vuokraus ja kahvilassa rentoutuminen ovat parasta antia. Radan rajausta olisi hyvä pohtia: nyt tuntuu, että tavallinen luistelija jää taitojaan esittelevien jalkoihin." Nainen, 21.

Aukiolo ja pääsymaksut: Avataan lauantaina 27.11. Avoinna ma–pe klo 12–21, la 10–22, su 10–18. Liput 3 ja 5 e. www.jaapuisto.fi

Brahen kenttä

Kalliossa sijaitsevan kentän koko on 105 x 62 m. Osoite: Helsinginkatu 23. Lapsiperheet käyvät kentällä viikonloppuisin ja iltapäivisin, nuoret ja aikuiset saapuvat illansuussa.

Kiekkovaara: Pikkumustaa ei saa päähän, sillä kenttä on jaettu erikseen luistelijoille ja kiekkoilijoille.

Musiikki: Reggaeta ja klassikkomusaa. Energykin soi, mutta harvoin. Yleisö voi esittää musiikkitoiveita ja myös omia cd:itä voi tuoda.

Tankkaus: Sisäkahvila, jossa pullat paistetaan paikan päällä. Kahvi ja munkki 2 e. Ei anniskelua.

Erityistä: Alppicurlingia ennakkovarauksella, ystävänpäivän rusettiluistelut, kahvilasta hyvät näköalat kentälle sekä luistinten vuokraus ja teroitus.

Kävijän arvio: "Hyvä, että radalle pääsee opiskelijahintaan. Musan soitosta bonusta. Kiekkoilijoille on rajattu vähän liian suuri alue, joten luistellessa joutuu kiertämään pientä kehää." Nainen, 23.

Aukiolo ja pääsymaksut: Aukiolot jakautuvat aamu- ja iltavuoroihin ja vaihtelevat päivittäin. Tarkat tiedot Liikuntaviraston sivuilla (www.hel.fi). Liput 1,5 ja 3 e.

Oulunkylän luistinrata

Käskynhaltijantie 11:ssä sijaitsevan radan koko on 180 x 72 m. Lapsia ja perheitä käy eniten arkisin klo 18–20 ja viikonloppuisin. Aikuiset hiipivät kentälle usein iltakahdeksan jälkeen.

Kiekkovaara: Ei ole. Omat tilat pelaajille ja luistelijoille.

Musiikki: Ei ole.

Tankkaus: Sisäkahvilassa myynnissä voileipiä ja lämpimiä juomia. Helsingin ainoat Corn-dogit tarjoillaan kuulemma täällä. En anniskelua.

Erityistä: 400 metrin rata pika- ja retkiluisteluun, luistelukouluja ja luistinten teroitus.

Kävijän arvio: "Kun sitä rinkiä luistelee, tulee nopeasti hiki. Kioskista saa myös limua." Poika, 12.

Aukiolo ja pääsymaksut: Aukiolo vaihtelee päivittäin (tiedot Liikuntaviraston sivuilla www.hel.fi). Liput 1,5 ja 3 e.

Käpylän tekojäärata

Isomman kentän koko on 80 x 50 m ja kaukalon 57 x 30 m. Osoite: Mäkelänkatu 70. Arkena käy nuoria ja aikuisia. Viikonloppuna hurjasti lapsiperheitä, etenkin klo 10–13 ja 16–19.

Kiekkovaara: Suuri! Kiekkoilulle on varattu oma kaukalo, mutta myös usein kiekkoa pelataan myös luistelijoiden puolella.

Musiikki: Ei ole.

Tankkaus: Ulkokioski, jossa myydään mm. pienleipomon munkkeja. Glögi 1,5 e. Ei anniskelua.

Erityistä: Luistinten teroitus.

Kävijän arvio: "Kiekkoa voi pelata tosi laajalla alueella, joten pelit saa helposti pystyyn. Iltaa kohden jään kunto heikkenee." Mies, 28.

Aukiolo ja pääsymaksut: Avajaiset lauantaina 27.?11. Avoinna ma–su klo 8–15 ja 16–22. Liput 1,5 ja 3 e. www.hel.fi

 

Pirkkolan jäähalli

Vertailun ainoa sisärata sijaitsee Pirkkolantiellä. Kentän koko on 60 x 30 m. Lapsia ja aikuisia lappaa tasaisesti sisään. Mailavuorolla pelaa lähinnä pikkupoikia.

Kiekkovaara: Kiekkoilijat ja luistelijat pidetään erikseen. Lätkää voi pelata vain keskiviikkoisin klo 13.30–15.

Musiikki: Ei ole.

Tankkaus: Kahvio on 150 metrin päässä uimahallissa. Täytettyjä patonkeja sekä pullaa ja juomaa (3,50 e). Ei anniskelua.

Erityistä: Sisätiloissa voi luistella sateellakin. Jäähallin vieressä on uimahalli ja ulkoilualue. Ei luistinten teroitusta.

Kävijän arvio: "Samalla reissulla voi käydä puistossa lenkillä ja luistelemassa. Hyvä paikka testata luistelukuntoa tai harjoitella. Toisaalta talvella on tylsä olla sisällä." Nainen, 45.

Aukiolo ja pääsymaksut: Kaikille vapaa kiekkovuoro ke klo 13.30–15. Pelkkää yleisluistelua ke klo 15.30–17 ja la 9.30–11. Vapaa pääsy. www.hel.fi


Jääpuiston avajaiset Rautatientorilla la 27. 11. klo 10–17. Tulitaidetta, kasvomaalausta ja musiikkia. Liput 3 ja 5 e.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

--%>