HS.fi

Hevifanin himmeli

Taiteilija Anssi Kasitonni suunnitteli Koti-sivujen toiveesta modernin himmelin. Lue, miten hän itse viettää joulua, ja miten perinteinen himmeli tehdään.

12.12.2010 3:00

Touko Hujanen

 

Perinteiset himmelit näyttävät futuristisilta, eivät ihmisen tekemiltä. Teoriani on, että oikeasti avaruusoliot tekivät ekat himmelit samalla, kun tulivat Maahan tekemään peltokuvioita. Siinä ne aikansa kuluksi nyppivät oljista himmeleitä.

Omani on ei-niin-symmetrinen ja näyttää hevifanin tekemältä. Tästä tuli tällainen kolmesta syystä.

Ensinnäkin perinteinen himmeli hajoaa helposti. Tämä ei mene rikki. Toisekseen halusin mukaan jonkun musajutun. Twisted Sister sopi hyvin, koska yhdysvaltalaisbändi on julkaissut joululevyn A Twisted Christmas vuonna 2006.

Kolmanneksi ajattelin, että himmelin pitäisi kertoa jotain tekijästään. Twisted Sister ei ole maailman paras bändi, mutta ihan hyvä kuitenkin, ja niillä on hieno logo.

Valoin hartsiin kaksi olkilogoa ja niiden väliin pystyyn tukiolkia. Pyöristin kulmat, sillä terävillä kulmilla himmeli oli liian väkivaltaisen näköinen. Lopuksi käsittelin himmelin kiillotustahnalla, jotta siitä näkyisi läpi.

Siinä oli niin kova hinkuttaminen, että peukaloon tuli rakko."

Anssi Kasitonni

Helsingin Sanomat | hs.asunto@sanoma.fi

--%>