HS.fi

Nuuksion luontokeskus sai miljoonalahjoituksen

28.6.2011 11:28 | Päivitetty: 28.6.2011 11:55

Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki oy

Espoon Nuuksioon rakennettava luontokeskus Haltia sai mittavan lahjoituksen.

Espoon Nuuksioon rakennettava luontokeskus Haltia sai mittavan lahjoituksen.

Nuuksioon rakennettava luontokeskus on saanut miljoonan euron lahjoituksen Jane ja Aatos Erkon säätiöltä. Samalla tuleva keskus sai nimen Suomen luontokeskus Haltia. Nimi viittaa aidon luontokokemuksen synnyttämään haltioitumiseen.

Nuuksioon valmistuu vuodenvaihteessa 2012–2013 koko Suomen luontoa esittelevä luontokeskus, jonka on tarkoitus olla toiminnallinen ja kokemuksellinen kohtaamispaikka.

Nuuksion kansallispuiston kupeeseen Nuuksion Pitkäjärven rannalle sijoittuva keskus rakennetaan puusta, ja siinä hyödynnetään aurinko- ja maaperän geoenergiaa.

Keskus on yksi Espoon World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeesta. Se tavoittelee 150 000–200 000 kävijää vuodessa.

Keskuksen suunnittelee arkkitehtitoimisto Lahdelma ja Mahlamäki, pääsuunnittelijana on Rainer Mahlamäki. Haltiaan tulee muun muassa näyttelyjä Suomen luontokohteista ja pääkaupunkiseudun viherkehästä, ympäristökasvatus- ja luontokoulutoimintaa, ravintola, monitoimiauditorio ja retkeilyneuvontaa.

Keskuksen rakennuttaja on Nuuksiokeskus Oy, jonka osakkaita ovat Metsähallitus, Espoon kaupunki sekä Solvalla Nedre. Keskuksen Haltian rakentaminen alkaa elokuussa, ja se avataan tammikuussa 2013.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

--%>