Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä käy alennusmyynneissä

Outi Pyy antaa viisi kestävää tyylivinkkiä.

Tyyli
 
Miikka Pirinen
Blogisti ja designompelija Outi Pyy tekee muotia kirpputorilöydöistä.
Blogisti ja designompelija Outi Pyy tekee muotia kirpputorilöydöistä. Kuva: Miikka Pirinen

Trashionista, blogisti ja designompelija Outi Pyy, 35, on ekologisen muodin edelläkävijä. Helsinkiläinen Pyy tekee vaatteita itse ja kustomoi kirpputorilöytöjä mieleisikseen. Viime syksynä hän julkaisi Trashion!-nimisen kirjan, jossa opetetaan tekemään catwalkeilta inspiraation saaneita kierrätysluomuksia.

 

Vastusta alennusmyyntejä
Minua kismittää joka kerta, kun joku sanoo ostaneensa jotain siksi, että se oli halpaa. Vaatteiden ei pitäisi maksaa niin vähän, vaan niitä tulisi ostaa harkiten tarpeeseen. Silloin niistä tulee pidettyä parempaa huolta ja ne kestävät pidempään. Olen itse hyvä esimerkki siitä, että voi olla supermuodikas, vaikkei kuluttaisi ihan hulluna.

 

Etsi vintagea netistä
Hienoimmat löytöni olen tehnyt verkkokauppa Etsystä, joka on täynnä käsintehtyjä asioita ja vintagea. Etsyssä voi helposti vertailla eri myyjien tuotteiden hintoja. Myyjältä voi tietenkin myös kysyä, minkälainen tarina vaatteen takana on.

 

 

Tee inventaario
Laita tyhjä rekki vaatekaapin viereen ja ripusta rekille kolmen kuukauden ajan kaikki vaatteet, joita olet käyttänyt. Siitä on helppo analysoida oma tyyli: mitä värejä, materiaaleja ja kuoseja käytät. Muut vaatteet kannattaa käydä ajatuksella läpi ja toimittaa kirpputorille. Kun oma tyyli on määritetty, enää ei haksahda niin helposti sellaiseen, mikä jää käyttämättä.

 

Osta kotimainen vaate
Yksi tapa kuluttaa muotia ekologisesti on ostaa suomalaisen suunnittelijan tuote. Monet heistä käyttävät kotimaista työvoimaa ja laadukkaita materiaaleja. Jos ruokaa markkinoidaan lähiruokana, miksei vaatetta voisi mainostaa lähivaatteena?

 

Tyylin perusasiat haltuun
Muista nämä: Jos asusteet ovat kaikki samaa väriä, vaatteiden kanssa voi pelata rohkeasti. Hyvin istuva vaate ei tarkoita samaa kuin tiukka. Tiukka ja kiiltävä vaate on usein halvan näköinen. Matta näyttää aina tyylikkäämmältä kuin kiiltävä.

 

Outi Pyyn blogi:
www.outsapop.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit