Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:n Minun tyylilläni: Tiina Alahuhta-Kaskon Marimekko ruotsalaistuu

Tyyli
 
HSTV:n Minun tyylilläni: Tiina Alahuhta-Kaskon Marimekko ruotsalaistuu
HSTV:n Minun tyylilläni: Tiina Alahuhta-Kaskon Marimekko ruotsalaistuu
Uuden toimitusjohtajansa Tiina Alahuhta-Kaskon aikana Marimekko on ruotsalaistunut. Yrityksen johtoon, suunnittelijoiksi ja luovaan tiimiin on hankittu ruotsalaista osaamista. HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Alahuhta-Kasko kertoo millainen rooli Suomella on Marimekon tulevaisuudessa. Ohjelman toimittajana Sami Sykkö.

Marimekko on ruotsalaistunut uuden toimitusjohtajansa Tiina Alahuhta-Kaskon aikana. Yrityksen ruotsalainen luova johtaja Anna Teurnell on tuonut maanmiehiään suunnittelijoiksi ja luovaan tiimiin. Ruotsista on muiden muassa yrityksen laukkusuunnittelija, yksi sisustuspuolen suunnittelijoita sekä Marimekon mainoskuvien ja näytösten stailisti.

Kun kenkäsuunnittelija asuu Belgiassa, ja tuotannosta suuri osa tapahtuu Suomen ulkopuolella, millainen rooli suomalaisuudella on tulevaisuuden Marimekossa, toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko?

”Koko Marimekko-filosofia perustuu suomalaisille arvoille ja elämäntavalle”, Alahuhta-Kasko vastaa.

HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Alahuhta-Kasko muistuttaa, että yrityksen suunnittelua ja markkinointia johdetaan edelleen Helsingin Herttoniemestä.

”Samaan aikaan olemme kansainvälistyneet. Se haastaa myös meitä suomalaisia näkemään suomalaisuutta uusin silmin. Mutta brändin sielu ja identiteetti on varsin suomalainen.”

Marimekon kansainvälistymisestä on raportoitu laajasti. On laajennettu Kaukoitään, Australiaan ja Meksikoon. Los Angelesissa ei onnistuttu, ja liike suljettiin parin vuoden jälkeen. Myös Berliinin Marimekko-myymälä suljettiin viikonloppuna.

Osa kansainvälistymistä ovat olleet äskettäinen esiintyminen Pariisin muotiviikoilla sekä merkittävä sopimus jättimäisen amerikkalaisen Target-ketjun kanssa. Yhteistyö Targetin kanssa on huomioitu kansainvälisessä mediassa laajasti.

”Se julkistettiin Good Morning America -ohjelmassa, ja veikkaisin, että se on Amerikan katsotuin aamutv-ohjelma. Se kertoo siitä maailmasta, mihin olemme astuneet, kun olemme lähteneet kansainvälistymään.”

Seuraava näyttäytyminen tapahtuu Milanon huonekalumessuilla. Marimekko on vuokrannut asunnon keskeiseltä paikalta Milanosta ja rakentaa sinne Marimekko-kodin.

Mutta millainen on Marimekon uusi toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko yksityiselämässään?

Eläinihminen. Alahuhta on aloittanut ratsastuksen ja hankkinut oman hevosen. Sen lisäksi hän on sikojen ystävä ja yhden possun kummi. Miksi? Se selviää Sami Sykön juontamasta Minun tyylilläni -ohjelmassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit