Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:n haastattelussa äidin kasvattama valokuvamalli Niina Kurkinen: ”Moni perhe voi olla rikkinäinen, vaikka vanhemmat olisivatkin yhdessä”

Niina Kurkinen sai lapsen vähän yli parikymppisenä. Paavo-poikansa hän on kasvattanut olemalla rehellinen ja avoin kaikista tunteistaan.

Tyyli
 
Valokuvamalli Niina Kurkinen: ”Moni perhe voi olla rikkinäinen, vaikka vanhemmat olisivatkin yhdessä”
Valokuvamalli Niina Kurkinen: ”Moni perhe voi olla rikkinäinen, vaikka vanhemmat olisivatkin yhdessä”
Viikonloppuna vietetään äitienpäivää, ja yksi juhlittavista on valokuvamalli, muotikauppias ja äiti Niina Kurkinen. Hän on tehnyt pitkän mallinuran, asunut kaukomailla, pitänyt muotiliikettään ja seurustellut kuuluisien miesten kanssa. HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Kurkinen kertoo myös perhe-elämänsä varjoisammista hetkistä.

Ensi viikonloppuna vietetään äitienpäivää. Myös valokuvamalli, muotikauppias ja äiti Niina Kurkinen juhlii.

Ulkoapäin Kurkisen elämä on näyttänyt täydelliseltä. Hän on tehnyt hienon yhä jatkuvan mallinuran, asunut kaukomailla, pyörittänyt tunnettua Nina´s -muotiliikettään ja seurustellut kuuluisien miesten kanssa.

HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Kurkinen kertoo myös elämänsä varjoisammista hetkistä.

Kurkisen vanhemmat erosivat, kun Niina oli kaksivuotias. Isänsä kanssa hän ei ole ollut tekemisissä vuosiin.

Oman lapsensa, nyt täysi-ikäisen ja juuri ylioppilaaksi kirjoittavan Paavo -poikansa Kurkinen on kasvattanut pitkälti yksinhuoltajana, sillä Paavon isä, elokuvaohjaaja Antti Jokinen asui välillä pitkiä aikoja ulkomailla.

Kurkinen ei kuitenkaan suostu suremaan omaa lapsuuttaan ja sitä, että hän kasvoi ilman isää.

”Minun perheeni on sellainen kuin se on ollut, ja minun perheeni ovat äitini ja siskoni. Ja tietenkin kun on tullut oma lapsi, niin Paavo on liittynyt siihen mukaan.”

Hän sanoo, ettei edes näe perhettään rikkinäisenä.

”Se on ollut minulle aina niin. Ei ole ollut mitään mihin verrata sitä. Mulla oli tällaista, ja niillä mennään.”

”Ja sitten taas toisaalta: moni perhe voi olla aika rikkinäinen, vaikka vanhemmat olisivatkin yhdessä. Että sitä rikkinäisyyttä voi olla niin monenlaista”, Kurkinen sanoo.

Yksinhuoltajaäidiltään Kurkinen kertoo oppineensa, että nainen pärjää siinä missä mieskin.

”Minun äitini on hirveän itsenäinen nainen ja ihailen äitiäni siitä.”

Kurkinen itse lähti rohkeasti malliksi maailmalle 16-vuotiaana ja perusti Nina´s-muotiliikkeensä mallintöiden vähennyttyä vuosikymmen sitten. Nyt hän on aloittanut nettikaupan turvatakseen huippumuotia myyvän yrityksensä tulevaisuuden.

Äidin esimerkki on näyttänyt Kurkiselle, ettei miehen tarvitse olla pitämässä naista kädestä, jotta tämä pärjäisi elämässä.

”Jos minun autoni ei vaikka lähde käyntiin, ensimmäinen ajatus ei ole, että soitan isille tai että soitan mun miehelle, vaan mietin, miten pääsen tästä tilanteesta eteenpäin.”

Kurkinen sanoo, ettei hän ajattele asioitaan miesten kautta, mutta pitää ihmisistä, jotka ovat intohimoisia, määrätietoisia ja joilla on kova meininki.

Niina Kurkinen sai lapsen vähän yli parikymppisenä. Nyt kun kavereilla on pieniä lapsia, hänellä on jo aikuinen poika ja kokemusta äitinä olosta. Paavo-poikansa hän on kasvattanut olemalla rehellinen ja avoin kaikista tunteistaan.

”Toivon, että olisin osannut opettaa Paavolle, miten tunteita käsitellään. Enkä ole pelännyt näyttää omia negatiivisiakaan tunteita, tai surua.”

”Että Paavo oppisi, että välillä on kivaa ja välillä ei niin kivaa ja sitten kaikesta selvitään.”

No millaista on ollut Paavon palaute tällaisista kasvatusmetodeista?

”Paras palaute on ehkä se, kun näkee kuinka Paavo elää omaa elämäänsä. Kuinka hän käsittelee asioita, ottaa vastaan ja miten hänen ihmissuhteissaan asiat tapahtuvat.”

”Se on ehkä se kivoin palaute, että näen, että hän pärjää tosi hyvin.”

Minun tyylilläni -ohjelmassa Kurkinen kertoo myös muun muassa salaisuuden poikkeuksellisen pitkään mallinuraansa, miltä tuntui menettää merkittävä kosmetiikkasopimus entisen miehen uudelle tyttöystävälle, ja millaisella orilla hän ratsastaa uuden poikaystävänsä kanssa auringonlaskuun. Sami Sykön juontaman ohjelman uudet jaksot julkaistaan HSTV:ssä tiistaisin. Ohjelman aiemmat jaksot löytyvät tästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit