Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaatesuunnittelija Paola Suhonen on iskän tyttö, joka inhoaa muotia ja stalkkaa rokkitähtiä

Tyyli
 
Vaatesuunnittelija Paola Suhonen on iskän tyttö, joka inhoaa muotia ja stalkkaa rokkitähtiä
Vaatesuunnittelija Paola Suhonen on iskän tyttö, joka inhoaa muotia ja stalkkaa rokkitähtiä
Suhonen on suunnitellut esimerkiksi vaatemallistoja, palovaroittimia, heijastimia, lastenkirjan ja Pirkan kestokasseja. Nyt työn alla on Hotelli Presidentin sisustus ja seuraavaksi Suhonen haaveilee runojen ja laulujen kirjoittamisesta. Siksi hän myös matkusti Nashvilleen. HSTV:n Minun tyylilläni –ohjelman juontaa toimittaja Sami Sykkö.

”Ei hemmetti, olenko minä tuollaisenkin tehnyt”, Paola Suhonen saattaa miettiä, kun hän näkee vanhoja töitään.

Suhonen on suunnitellut esimerkiksi vaatemallistoja, palovaroittimia, heijastimia, lastenkirjan ja Pirkan kestokasseja.

”Sehän löytyy aika monen romaanikerjäläisen kerjäysalustana”, Suhonen sanoo kassistaan.

Mutta nyt hän on ottanut ihan uuden kokoluokan haasteen: Suhonen on suunnitellut Helsingin keskustassa sijaitsevan hotelli Presidentin sisustuksen.

Ja hotelli Presidentti taas on yksi Suomen suurimmista hotelleista ja sen vihki käyttöön Moskovan olympialaisten alla itse presidentti Urho Kekkonen. Tuolloin ajateltiin, että olympiavieraita riittäisi Suomeen saakka.

Ei riittänyt, mutta hotelli on pärjännyt. Nyt se uudistuu kaksi ja puoli vuotta kestävässä remontissa – Suhosen visioiden ja konseptin mukaan. Jokainen kerros saa oman suomalaisuuteen liittyvän teemansa. Suomalaishenkeä huoneisiin tuovat esimerkiksi Suhosen suunnittelemat ryijyt.

Itse sisustustyön Suhonen tekee kokeneen sisustusarkkitehdin, Aino Brandtin kanssa, joka työskentelee Koko3-toimistossa.

HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Paola Suhonen kertoo, että ensimmäistä hotelliaan sisustaessaan hän on oppinut yhtä ja toista, kuten ettei huoneisiin voi valita sellaisia designvalaisimia, joita hotellivieraat voivat erehtyä pitämään kuivaustelineinä.

Seuraavaksi Suhonen haaveilee runojen kirjoittamisesta ja laulujen tekemisestä. Hän kertoo jopa käyneensä ihailemansa rokkari Jack Whiten portilla Nashvillessä.

”En todellakaan harrasta tällaista normaalisti, mutta olen käynyt hänen kartanonsa ulkopuolella stalkkaamassa, että näkisin hänestä vilauksen.”

”Kaksi päivää siellä hengasin, mutta en nähnyt kuin hänen lapsensa ja lapsenhoitajan. Se oli todella pettymys.”

Sen sijaan muodista Ivana Helsinki -vaatemerkin luoja ei enää käy kuumana.

”Olen viime vuosina alkanut sanoa, että oikeastaan inhoan muotia.”

”Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän koen olevani taiteilija tai artisti tai visuaalinen ihminen, ja pelkästään muodin seuraaminen tuntuu aika kapealta.”

Se ei silti tarkoita, etteivät vaatteet kiinnostaisi Suhosta. Uusia mallistoja syntyy jatkuvasti ja yleensä Suhonen pistää uuteen uskoon myös poikaystäviensä vaatekaapit.

”Olen poikaystävilleni sanonut, että noi lentävät nyt roskikseen ja noi poistetaan vaatekomerosta ja noi ovat juhannuskokossa seuraavana vuonna.”

”Kyllä minä olen vähän diktaattori siinä, että jos minua jokin asia ärsyttää, niin ne asiat poistuvat mun näköpiiristäni.”

HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Suhonen kertoo myös miksi hän on isän tyttö, miksi nuoruusharrastus lumilautailu johdatti Suhosen vaatesuunnittelijaksi ja miksi hän antaa sisarelleen tukkapöllyä. Sami Sykön juontaman ohjelman uudet jaksot ilmestyvät HSTV:ssä tiistaisin. Ohjelman kaikki jaksot löytyvät täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit