Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka: ”Pidän tosi paljon työstäni”

Tyyli
 
Helsingin Sanomat
Lenita Toivakka HSTV:ssä: Pidän työstäni tosi paljon
Lenita Toivakka HSTV:ssä: Pidän työstäni tosi paljon
Millaista on politiikan huipulla? Muun muassa tästä HSTV:n kertoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) HSTV:n Minun tyylilläni –ohjelmassa. Toivakka paljastaa myös, kuinka hän toipui aikoinaan uupumuksesta, mitä kiireinen poliitikko pakkaa aina matkalaukkuunsa ja mitä hän näkee peilissä. Ohjelman juontaa toimittaja Sami Sykkö.

Vaikuttaa, että politiikan huipulla on kovin tuulista, mutta millaista huipulla on oikeasti? ”Pidän tosi paljon tästä työstäni”, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok)vastaa HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa.

”Pidän tosi paljon tästä työstäni”, ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka vastaa.

Kauppakorkeakoulun käynyt entinen kauppias kertoo saavansa ministerinä edistää suomalaisten tuotteiden ja osaamisen myyntiä maailmalla ja kehitysyhteistyössä pääsevänsä parantamaan heikompiosaisten asemaa.

”Tällä hetkellä minusta tuntuu, että teen työtä, jolla on todella merkitystä.”

Mutta näkyvään tehtävään kuuluu myös kääntöpuoli, Toivakka lisää. Ja sillä hän viittaa keväiseen kohuun, joka liittyy Toivakoiden perheyrityksen verosuunnitteluun ja Belgian holding-yhtiöön.

HSTV:n haastattelussa ministeri puhuu kohusta.

”Päällimmäinen tunne on varmaan harmitus.”

Hän toistaa, ettei ollut mukana perheyrityksen operatiivisessa toiminnassa ja että järjestelyissä noudatettiin Suomen ja EU:n verolainsäädäntöä eikä mitään lainvastaista tehty.

”Tämä kohu on tietysti tuntunut pahalta, koska meidänkin yrityksessä on aina haluttu tehdä hyvää ja sitä kautta luoda ihmisille työpaikkoja ja kehittää yhteiskuntaa, infrastruktuuria esimerkiksi Mikkelissä.”

Toivakka kertoo myös Karjalasta evakoksi lähteneestä isästään. Toivakan isä vietti tyttärensä kanssa paljon aikaa, vei häntä kävelyille ja jopa mekkokauppaan.

”Isä aina jostain syystä halusi, että minulle olisi ostettu merimiesmekko”, Toivakka sanoo ja nauraa.

Isä tapasi luoda ainokaiseensa tulevaisuudenuskoa ja kannustaa tätä eteenpäin myös politiikassa. Tyttärensä menestystä isä ei kuitenkaan nähnyt, sillä hän menehtyi kuukautta ennen kuin Toivakka valittiin eduskuntaan.

”Se oli valtavan surullinen ja yllättävä tapahtuma, ja kukaan meistä ei ollut varautunut siihen.”

”Mutta toisaalta tiesin, että tein juuri sen mitä isä halusi”, Toivakka sanoo.

Kesäloman tullen Toivakka haaveilee pääsevänsä suppaamaan Saimaalle.

”Yleensä meidän koira hyppää vielä mukaan siihen laudalle.”

”Nämä ovat niitä haaveita, jotka pitävät hyvällä mielellä.”

Toivakka sanoo aina olleensa positiivinen ihminen.

”Ja sen piirteen haluan itsessäni säilyttää. Kaikesta siitä huolimatta, mitä on tapahtunut.”

Minun tyylilläni -ohjelmassa Lenita Toivakka kertoo myös, kuinka hän toipui aikoinaan uupumuksesta, mitä kiireinen poliitikko pakkaa aina matkalaukkuunsa ja mitä hän näkee peilissä. Sami Sykön juontaman ohjelman uudet osat julkaistaan HSTV:ssä viikoittain. Lenita Toivakan haastattelu on nauhoitettu 6. kesäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit