Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkislobbariksi ryhtynyt Leena Harkimo: ”Olen luontoihminen”

Tyyli
 
Helsingin Sanomat
Turkislobbariksi ryhtynyt Leena Harkimo: ”Olen luontoihminen”
Turkislobbariksi ryhtynyt Leena Harkimo: ”Olen luontoihminen”
Miksi entinen kokoomuksen kansanedustaja Leena Harkimo ryhtyi turkislobbariksi, vaikka ala on pahasti vastatuulessa? HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Harkimo puhuu myös suhteestaan miehiin, ujouteen ja ikääntymiseen. Ohjelman juontaa toimittaja Sami Sykkö.

Kuka haluaa turkislobbariksi? Taustatietona: Suomen turkisviennin arvo on koko lailla romahtanut, kun Kiina ja Venäjä ovat pienentäneet turkisostojaan, ja turkisten hinnat ovat laskeneet. Sitten ovat vielä turkistenvastustajat ja eläintensuojelijat, jotka uupumatta etsivät puutteita turkisalan toiminnasta.

Oikea vastaus on Leena Harkimo. Entinen kansanedustaja on ottanut lobbarin pestin, vaikka työssä tullee lunta tupaan tavalla tai toisella. Miksi Harkimo haluaa edistää juuri turkisalan asioita?

”Minua kiinnostaa suomalainen muoti ja minua kiinnostaa suomalaisten elinkeinojen tukeminen”, Harkimo sanoo HSTV:n haastattelussa.

”Mielestäni se on merkittävä elinkeino yhtälailla kuin muutin tuotantoeläinelinkeinot.”

Harkimon uusi työ on jo ehtinyt aiheuttaa pienen kohun, kun hän joutui aiemmin keväällä eroamaan WWF:n hallintoneuvostosta. Harkimo oli mukana järjestön toiminnassa 15 vuotta, mutta hänen uudesta työstään ei WWF:ssä pidetty.

”Toivottiin, että eroan jäsenyydestä”, Harkimo kertoo.

Hänen mukaansa järjestössä haluttiin välttää maineriski.

Jos lobbari itse onkin saanut siipeensä, turkisten tulevaisuus näyttää Harkimon mielestä hyvältä.

”Turkis on muodissa vahvemmin kuin aikoihin, tai voi melkeinpä sanoa että kuin koskaan.”

Moni nimekäs muotitalo on kuitenkin luopunut turkisten käytöstä. Ainakin Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Calvin Klein ja uusimpana Armani ovat päättäneet jättää turkikset.

Harkimon mielestä muotitalojen on helppo sanoa, etteivät ne käytä turkista, jos ne eivät ole käyttäneet sitä juurikaan aiemminkaan.

”Näistä, jotka ovat luopuneet, en ihan tarkkaan tiedä, kuinka paljon he loppujen lopuksi ovat käyttäneet ylipäätänsä turkista.”

HSTV:n Minun Tyylilläni -ohjelmassa Harkimo puhuu myös miehistään.

Hjallis Harkimo on kutsunut ex-vaimoaan suureksi rakkaudekseen ja Leena Harkimo eroa ex-miehestään suurimmaksi kriisikseen. Miksi ihmeessä pari sitten ylipäätään erosi?

”Olemme tänä päivänä aika hyviä ystäviä”, Harkimo vastaa. ”Erossakin voi käydä ihan hyvin ja tässä tapauksessa on käynyt.”

Nykyisin Harkimo seurustelee Timo Kousan kanssa.

”Olemme Timon kanssa hyvin samantyyppisiä, ajattelemme asioista hyvin samalla tavalla. Joskus jopa tuntuu, että toinen vie ajatukset toisen päästä.”

Ihan näin ei ehkä ollut Hjalliksen kanssa?

”Ei, ei, ei”, Harkimo sanoo ja nauraa.

HSTV:n Minun tyylilläni -ohjelmassa Leena Harkimo puhuu myös esimerkiksi suhteestaan ryppyihin, ujouteen ja ikääntymiseen. Sami Sykön juontaman ohjelman uudet osat julkaistaan HSTV:ssä viikottain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit