Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenien miljoonien verkkopelaajien tiedot hakkeroitu

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Ainakin 35 miljoonan verkkopelaajan henkilö-, salasana- ja luottokorttitiedot ovat saattaneet joutua hakkereiden käsiin. Valven kehittämä Steam-pelipalvelu ilmoitti torstaina, että hakkerit ovat päässeet käsiksi tietokantaan, jossa on käyttäjien kaikki tiedot.

Steamin keskustelupalstojen ulkoasua sotkettiin sunnuntaina, joten palstat suljettiin. Yhtiön omissa tutkimuksissa paljastui, että sivuston ylläpidon lisäksi hakkerit olivat päässeet tunkeutumaan tietokantaan, joka sisältää käyttäjien pelaajanimet, salasanat. ostokset, laskutusosoitteet sekä maksamiseen käytettyjen luottokorttien tiedot.

Suurin osa tiedoista oli eri tavoin salatuissa muodoissa eivätkä tunkeutujat välttämättä pysty hyödyntämään tietoja vaikka saisivatkin purettua edes osan salauksista.

Valvella ei ole tietoa siitä, onko Steamista saatuja luottokorttitietoja käytetty väärin. Steamin käyttäjiä pyydetään tarkkailemaan luottokorttilaskujaan.

Kaikkien Steamin keskustelupalstojen käyttäjien on vaihdettava käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, kun palstat avataan uudestaan. Pelipalvelun käyttäjien ei tarvitse toistaiseksi vaihtaa kirjautumistietojaan.

Steamin keskustelupalstoilta löydettiin ennen sulkemista hakkeriryhmä FknOwnedin nimi. Ryhmä lähetti tiedotteen, jossa se kielsi osallistuneensa Steamin murtamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat