Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hollannin prinssi hautautui lumivyöryn alle Itävallassa

Ulkomaat
 
REUTERS–AP–HS
FRANK VAN BEEK / AFP
Prinssi Friso kuvattiin vaimonsa prinsessa Mabelin ja tyttäriensä Luanan ja Zarian kanssa laskettelulomalla Itävallassa 19. helmikuuta 2011.
Prinssi Friso kuvattiin vaimonsa prinsessa Mabelin ja tyttäriensä Luanan ja Zarian kanssa laskettelulomalla Itävallassa 19. helmikuuta 2011. Kuva: FRANK VAN BEEK / AFP

Hollannin prinssi Friso loukkaantui vakavasti jäätyään lumivyöryn alle Itävallassa. Prinssi saatiin kaivettua lumen alta 15 minuutin jälkeen ja hänet vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan Innsbruckiin.

Prinssin voinnista ei ole tarkkoja tietoja. Hollannin hallitus kertoi ensin tiedotteessaan prinssin olevan hengenvaarassa, mutta tiedotti myöhemmin, että tämän tila on vakaa.

Hollannin mukaan kuningatar Beatrix ja vaimo prinsessa Mabel ovat Frison luona, mutta lääkärit osaavat kertoa ennusteesta tarkemmin vasta muutaman päivän kuluttua.

Hollannin kuninkaalliset ovat laskettelemassa Lechin kylässä Itävallan Arlbergin alueella. Seudulla on ollut kovia lumisateita viime päivinä ja siellä on varoitettu lumivyöryjen vaarasta. Lumivyöryvaroituksia ilmoitetaan Itävallassa asteikolla yhdestä viiteen, ja perjantaina lumivyöryvaaran lukema oli peräti neljä.

Itävaltalaisen Die Presse -lehden mukaan prinssi oli perjantaina puolen päivän aikaan laskettelemassa kolmen muun henkilön kanssa rinteen ulkopuolella ilman opasta, kun 30 metriä leveä lumivyöry hautasi hänet alleen. Prinssi oli seurueesta ainoa, joka jäi lumivyöryn alle.

Friso, 43, on kuningatar Beatrixin toiseksi vanhin poika. Hän ei kuulu kruununperimysjärjestykseen, sillä hän avioitui Mabel Wisse Smitin kanssa 2004 ilman maan hallituksen siunausta. Muuten hän olisi ollut toisena kruununperimysjärjestyksessä kruununprinssi Willem Alexanderin jälkeen.

Prinssin nimi on Johan Friso, mutta hän toivoo itseään kutsuttavan Frisoksi.

Hollannin prinssi loukkaantui vakavasti jäätyään lumivyöryn alle
Hollannin prinssi loukkaantui vakavasti jäätyään lumivyöryn alle
Hollannin prinssi Frison tila on kriittinen, mutta vakaa lumivyöryonnettomuuden jälkeen. Hän hautautui lumivyöryn alle oltuaan laskettelemassa Itävallan Alpeilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat