Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Naiset voivat saada orgasmin liikunnan aikana

Ulkomaat
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Orgasmiin liittettyjä liikuntamuotoja olivat muun muassa juoksu, painonnosto, jooga, pyöräily ja kävely.
Orgasmiin liittettyjä liikuntamuotoja olivat muun muassa juoksu, painonnosto, jooga, pyöräily ja kävely. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tuore tutkimus vahvistaa mediassa aika ajoin kiertävät huhut, joiden mukaan naiset voisivat saada orgasmin pelkästä liikunnasta. Tutkimuksessa ei selvitetty ilmiön yleisyyttä, mutta lehti-ilmoituksella tavoitettiin viidessä viikossa lähes neljäsataa naista, jotka olivat saaneet orgasmin tai kokeneet seksuaalista mielihyvää liikunnan aikana.

"Tulokset viittaavat siihen, ettei orgasmi ole naisille välttämättä vain seksuaalisuuteen liittyvä asia", sanoo tutkimusta johtanut Debby Herbenick Indianan yliopistosta. Lisäksi ilmiö voi kertoa siitä, mitä naisen kehossa tapahtuu orgasmin aikana.

Tutkimuksessa haastateltiin 124 naista, jotka olivat kokeneet orgasmin liikunnan aikana ja 246 naista, jotka kertoivat kokevansa liikunnan aikana seksuaalista mielihyvää. Naisten ikähaitari oli 18—63 ja heistä 69 prosenttia oli heteroseksuaaleja.

Orgasmiin ja seksuaaliseen mielihyvään liittyivät erityisesti liikuntamuodot, joissa tarvittiin vatsalihaksia. Yksittäisistä vatsalihasharjoituksista nousi esiin etenkin niin sanottu kapteenin tuoli, jossa nostetaan polvia rintaa vasten.

Muita orgasmiin liittyviä liikuntamuotoja olivat yleisyysjärjestyksessä painonnosto, jooga, pyöräily, juoksu ja kävely.

Noin 40 prosenttia naisista oli kokenut orgasmin tai seksuaalista mielihyvää yli kymmenen kertaa. Useimpien mukaan kokemukseen ei liittynyt fantasiointia tai mitään seksuaalisia elementtejä. Noin 20 prosenttia naisista ilmoitti, etteivät he pystyneet vaikuttamaan kokemukseen millään tavalla.

Tutkijoiden mukaan on täysin epäselvää, miten liikunta edistää orgasmia, tai kohentaako se naisten kykyä saada orgasmi myös seksin aikana, mutta näihin asioihin pureudutaan jatkotutkimuksissa.

Tutkimuksen julkaisi Sexual and Relationship Therapy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat