Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkustajakone törmäsi maahan Venäjällä – ainakin 31 kuollut

Ulkomaat
 
HS–REUTERS–AP
Venäjän hätätilaministeriö / AFP
Poliisit tutkivat pudonnutta UTairin matkustajakonetta lähellä Tjumenin kaupunkia Siperiassa maanantaina.
Poliisit tutkivat pudonnutta UTairin matkustajakonetta lähellä Tjumenin kaupunkia Siperiassa maanantaina. Kuva: Venäjän hätätilaministeriö / AFP

Moskova. Ainakin 31 ihmistä kuoli matkustajakoneen törmättyä maahan epäonnistuneen pakkolaskun jälkeen Länsi-Siperiassa Venäjällä varhain maanantaiaamuna. Onnettomuus sattui vain joitakin minuutteja sen jälkeen kun kone oli lähtenyt matkaan Tjunemin kaupungista.

Hätätilaministeriön mukaan loukkaantuneita on 12. Heidät on toimitettu sairaalahoitoon.  Koneessa oli 39 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä. Lentoyhtiö UTairin julkaiseman matkustajaluettelon mukaan koneessa ei ollut ulkomaalaisia. Kuolleiden joukossa ei ollut lapsia, kertoo uutistoimisto Ria Novosti.

Ria Novostin mukaan koneessa piti alun perin olla 40 matkustajaa, mutta yksi matkustajista myöhästyi lennolta.  

Kone oli matkalla  Tjumenista öljykaupunki Surgutiin.  Lentoyhtiö UTairin mukaan koneen miehistö yritti pakkolaskua ennen maahantörmäystä noin kolmen kilometrin päässä Tjumenin Roshchinon-lentokentältä. Silminnäkijän mukaan koneen moottorit savusivat sen törmättyä lumiseen maahan noin 4.50 maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Ria Novostin mukaan koneen kumpikin musta laatikko on löydetty. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa. Terrorismia ei kuitenkaan epäillä.

Kyseessä oli ranskalais-italiainen potkuriturbiinikone ATR-72. Kyseinen konetyyppi on käytössä myös Suomessa.

Venäjällä on tapahtunut  useita tuhoisia lento-onnettomuuksia viime vuosina. Pelkästään viime vuonna 15 venäläiskonetta syöksyi maahan aiheuttaen 120 ihmisen kuoleman, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.  

Viime vuoden pahimmassa onnettomuudessa 43 liigajoukkue Lokomotiv Jaroslavlin pelaajaa kuoli, kun Jak-42-tyyppinen matkustajakone syöksyi maahan syyskuussa.

Asiantuntijoiden mukaan Venäjän lentoturmien syitä ei selitä pelkästään koneiden vanhuus. Henkilökunnan heikko koulutus, huonokuntoiset lentokentät, huono valvonta ja turvallisuuden laiminlyönti selittävät yhdessä lentoturmia.

Korjaus: Uutisessa kerrottiin alun perin maahansyöksystä. Myöhemmin kuitenkin ilmeni, että kyseessä oli epäonnistunut pakkolasku.

Useita kymmeniä kuoli Siperian lentoturmassa
Useita kymmeniä kuoli Siperian lentoturmassa
Siperiassa sattunut lentoturma on vaatinut ainakin 29 ihmisen hengen. Venäjän hätätilaministeriö kertoi aamulla, että kuolonuhrien määrä oli noussut tuntuvasti. Aiemmin kuolleita ilmoitettiin olevan 16. Maahan syöksyneen koneen hylystä on pelastettu 14 eloonjäänyttä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat