Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitt Romney voitti kaikki tiistain esivaalit

Ulkomaat
 
SCOTT OLSON / AFP
Presidenttiehdokas Mitt Romney tervehti kannattajiaan vaali-iltana Milwaukeessa Wisconsinissa.
Presidenttiehdokas Mitt Romney tervehti kannattajiaan vaali-iltana Milwaukeessa Wisconsinissa. Kuva: SCOTT OLSON / AFP

Washington. Presidenttiehdokas Mitt Romney varmisteli asemaansa Yhdysvaltojen republikaanien esivaalien johdossa tiistaina. Romney voitti kaikki kolme vuorossa ollutta esivaalia Wisconsinissa, Marylandissa ja pääkaupunki Washingtonissa.

Romneyn voitot Marylandissa ja Washingtonissa olivat selviä. Wisconsinissa ääntenlasku eteni tasaisena, mutta uutiskanavat uskalsivat sen perusteella ennustaa Romneyn voittajaksi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Romney voitti tuttuun tapaan koulutettujen ja varakkaiden äänestäjien äänet. Hänen lähin uhkaajansa Rick Santorum keräsi suhteessa enemmän kannatusta vähätuloisten ja itseään "erittäin konservatiiviseksi" luonnehtineiden parissa.

Marylandissa lähes kolme neljästä äänestäjästä uskoi, että Romneylla on republikaanien ehdokkaista parhaat mahdollisuudet voittaa presidentti Barack Obama syksyn vaaleissa. Tämä oli myös äänestäjille tärkein kriteeri ehdokkaan valinnassa.

Romney ei maininnut voittopuheessaan yhtään vastaehdokkaistaan nimeltä. Sen sijaan hän keskittyi Obamaan ja loi vastakkainasettelua presidentin "valtiojohtoisen yhteiskunnan" ja oman "vapaaseen yrittäjyyteen" pohjautuvan mallinsa välillä.

Entinen Massachusettsin kuvernööri ja liikemies lupasi luoda "mahdollisuuksien kansakunnan, jota johtavat vapaat yritykset ja vapaat ihmiset".

Republikaanien esivaalit ovat nyt puolivälissä. Romney on kerännyt tähän mennessä enemmän valitsijamiehiä kuin muut ehdokkaat yhteensä.

Santorum lupasi illan puheessaan tulla "toiselle puoliajalle pukukopista ryminällä", kun esivaalit jatkuvat kolmen viikon kuluttua.

Huhtikuun 24. päivänä Santorum on tosipaikan edessä kotiosavaltiossaan Pennsylvaniassa. Tappio kotikentällä olisi hänelle nöyryyttävä ja sinetöisi monien asiantuntijoiden mukaan Romneyn voiton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat