Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsemurhapommittaja surmasi kymmenen Afganistanissa

Ulkomaat
 
REUTERS–AP

Kabul. Itsemurhapommittaja surmasi räjäyttämällä vähintään kymmenen henkeä Afganistanin pohjoisessa Faryabin provinssissa, afganistanilaiset viranomaiset kertoivat.

Kuolonuhrien joukossa oli myös amerikkalaisia sotilaita. Sotilaat olivat poistuneet jalan tukikohdastaan ottamaan valokuvia.

Sotilaiden ruumiit makasivat verisellä kadulla. Niiden vieressä oli räjähdyksen irrottama jalka ja kypäriä.

Afganistanin poliisi yritti kiireesti siirtää sotilaiden ruumiita ajoneuvoihin.

Tiedot amerikkalaisten kuolonuhrien määrästä vaihtelivat. Aluksi uutistoimisto Reutersin haastattelema afgaaniviranomainen ilmoitti, että amerikkalaisia sotilaita kuoli neljä.

Puolustusliitto Nato ilmoitti, että kolme sen sotilasta kuoli räjähdeiskussa Afganistanin pohjoisosassa. Naton edustaja ei halunnut kertoa kuolleiden sotilaiden kansallisuutta tai sitä, missä räjähdys tapahtui.

Myöhemmin nimettömänä pysytellyt amerikkalainen sotilasviranomainen kertoi uutistoimisto AP:lle, että Naton kolme kuolonuhria ovat Faryabin pommi-iskussa kuolleita amerikkalaisia sotilaita.

Sotilaat olivat menneet ottamaan valokuvia puistoon Maymanan kaupungissa, joka on verraten rauhallisen Faryabin provinssin pääkaupunki, kun heistä tuli itsemurhapommittajan kohde, provinssin poliisipäällikkö Abdul Khaliq Aqsai sanoi uutistoimisto Reutersille.

Samassa iskussa kuoli myös neljä siviiliä ja kaksi afganistanilaista poliisia. Ainakin viisi afgaania haavoittui, Aqsai kertoi.

"Me varoitimme amerikkalaisia kuljeksimasta kaupungilla", Asqai sanoi. Hän kertoi, että silminnäkijöiden mukaan itsemurhapommittaja käveli sotilaiden ja huusi "Allahu Akbar" eli suomeksi "Jumalan on suurin" ennen kuin hän laukaisi räjähdeliivinsä.

Uutistoimisto AP:n mukaan Taliban-liike ilmoitti ottaneensa vastuun iskusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat