Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisviestimet syyttävät viranomaisia laiminlyönneistä suurtulvissa

Ulkomaat
 
HS–STT–AFP
MIHAIL MORDASOV / AFP
Tulvavedet ovat vallanneet Krymskin kadut.
Tulvavedet ovat vallanneet Krymskin kadut. Kuva: MIHAIL MORDASOV / AFP

Venäläiset viestimet katsovat, että paikallisviranomaisten laiminlyönnit ja haluttomuus oppia aiemmista onnettomuuksista ovat syynä viime päivien tuhotulviin, joissa on kuollut yli 170 ihmistä.

Krasnodarin alueen kuvernööri Aleksandr Tkatsev lupasi jokaiselle perheenjäsenensä tulvissa menettäneelle yhteensä 2 miljoonaa ruplaa eli noin 49 500 euroa korvauksia. Puolet korvauksista maksetaan valtion budjetista.

Kuvernööri vastasi vihaisten asukkaiden kysymyksiin sunnuntai-iltana Krymskissä. Hänen mukaansa viranomaiset saivat varoituksen rankkasateiden aiheuttamista tulvista kolme tuntia ennen tulvien alkamista.

Kun Tkatsevilta kysyttiin, miksi kaupunki ei ole varautunut varoittamaan asukkaitaan, hän vastasi: "Ja kun te saisitte varoituksen, tekö lähtisitte heti kotoanne?"

Viranomaiset ovat yksimielisesti panneet syyn poikkeuksellisten rankkasateiden piikkiin. Venäjän tutkiva poliisi selvittää tapahtumia alueella. Intefaxin mukaan poliisi on ilmoittanut, etteivät tulvat aiheutuneet heikoista padoista.

Sekä hallituksen linjoilla olevat että opposition lehdet ovat etsineet syytä muualta. Monet lehdistä katsoivat, että monilta kuolonuhreilta olisi voitu välttyä paremmalla valmistautumisella.

Opposition näkemyksiä myötäilevä Vedomosti totesi, etteivät Krasnodarin alueen tulvat ole mitenkään poikkeuksellisia. Vuoden 2002 tuhoisat tulvat ovat vielä hyvin muistissa.

"Katastrofi osoittaa, etteivät viranomaiset kykene suojelemaan kansalaisia luonnontuhoilta. Ihmisiä ei evakuoitu eikä heitä varoitettu vaarasta."

Vedomosti myös raportoi kaupungin sulkeneen sähkön ja kaasun katastrofia edeltävänä yönä, mikä lehden mukaan kertoo siitä, että viranomaiset tiesivät tulvista aiemmin kuin on väitetty.

Kremliä tukeva Izvestija taas kirjoitti: "Krymskin tragedia oli täydellinen esimerkki siitä, mihin huolimattomuus ja katteeton toiveikkuus johtavat",

Izvestija on vaihtanut internet-sivujensa taustan tummanpuhuvaksi. Lehden logon päälle on samalla ilmestynyt musta surunauha. Tulvien uhreja surraan maanantaina.

Korjattu valuuttamuunnos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat