Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Putin myöntää: Macho-temput olivat lavastettuja

Ulkomaat
 
REUTERS
RIA Novosti / REUTERS
Vladimir Putin pitelee tiikerin kaulaa kun siihen laitetaan satelliittipaikannin Ussurin luonnonsuojelualueella Itä-Venäjällä.
Vladimir Putin pitelee tiikerin kaulaa kun siihen laitetaan satelliittipaikannin Ussurin luonnonsuojelualueella Itä-Venäjällä. Kuva: RIA Novosti / REUTERS

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt, etteivät kaikki hänen sankariteoistaan kertoneet uutiset ole totta.

Viime viikolla Putinin kerrottiin esimerkiksi ohjastaneen uhanalaisia, vankeudessa kasvaneita kurkia. Venäläisten viestinten mukaan Putin on myös esimerkiksi pelastanut ihmisiä tiikerin kynsistä ja sukeltanut Mustanmeren pohjasta kallisarvoisia antiikkiesineitä.

Putinin mukaan uutisia on dramatisoitu, eikä hän ole oikeasti tehnyt kaikkia väitettyjä sankaritekoja, vaan ne on suunniteltu hyvin tarkkaan häntä varten. Aiemmin Putin ei ole kiistänyt tekojensa todenperäisyyttä.

Putinin mielestä osa uutisoinnista on jopa kasvanut älyttömiin mittoihin.

"Totta kai on ollut ylilyöntejä ja olen niistä raivoissani", Putin kertoi venäläistoimittajan haastattelussa.

Venäjän valtiollisella televisiokanavalla on kerrottu jo usean vuoden ajan Putinin uroteoista. Maailmalla Putinin macho-imagoa pönkittävät uutiset ovat usein herättäneet enemmänkin ihmetystä kuin ihailua.

Kenties uskomattomimman tarinan mukaan Putin pelasti kuvausryhmän hengen vuonna 2008 vieraillessaan siperialaisella luonnonsuojelualueella. Tarinan mukaan Putin ampui tiikeriin nukutusnuolen, ennen kun se ehti hyökätä presidentin ja tätä seurueen kimppuun.

Putinin mukaan dramatisoidun uutisoinnin taustalla ei ole kuitenkaan ollut hänen oman imagonsa kohentaminen, vaan luonnonsuojelun edistäminen.

Laajalle levinneiden uutisten ansiosta monet tärkeät luonnonsuojeluhankkeet ovat nimittäin saaneet paljon huomiota.