Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tšekki kielsi vahvojen alkoholijuomien myynnin

Ulkomaat
 
REUTERS–AP
DAVID W CERNY / REUTERS
Kauppias kerää viinapulloja pois myynnistä Prahassa.
Kauppias kerää viinapulloja pois myynnistä Prahassa. Kuva: DAVID W CERNY / REUTERS

Tšekki kielsi perjantaina kaikkien yli 20-prosenttisten alkoholijuomien myynnin toistaiseksi. Päätös on seurausta 19 ihmisen kuolemaan johtaneesta myrkkyviinan myynnistä. Väliaikainen myyntikielto koskee koko maata ja kaikkia alkoholin myyntipisteitä, kuten ravintoloita, hotelleja ja kauppoja.

Viranomaiset ovat yrittäneet selvittää myrkkyviinan alkuperää siitä lähtien, kun ensimmäiset myrkytys- ja kuolemantapaukset ilmenivät viime viikonloppuna.

Väärennetyssä vodkassa ja rommissa oli ollut myrkyllistä metanolia. Lisäksi parikymmentä ihmistä on joutunut sairaalaan juotuaan väärennettyä viinaa.

Maan hallinto ja alkoholituottajat ovat arvioineet, että laittoman alkoholin myynti on ollut kasvussa ja sen osuus on nykyään 10–20 prosenttia maan alkoholimarkkinoista.

Tšekin terveysministeriö oli jo keskiviikkona kieltänyt viinan myynnin katukioskeissa ja toreilla. Päätöksellä yritetään estää laittoman alkoholin myynti.

Liikkeiltä kiellettiin alkoholin myynti toistaiseksi. Asiasta kertoi maan terveysministeri Leos Heger Tšekin televisiossa.

Reutersin mukaan työntekijät alkoivat tyhjentää Prahan keskustassa sijaitsevassa liikkeessä vahvoja alkoholijuomia pois hyllyiltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat