Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moskovan mielenosoitus jäi vaisuksi

Ulkomaat
 
STT–AFP–REUTERS–HS
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
Opposition kannattajat marssivat protestiksi Moskovassa lauantaina.
Opposition kannattajat marssivat protestiksi Moskovassa lauantaina. Kuva: MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Moskova. Presidentti Vladimir Putinin vastustaminen nousi odotetusti Moskovassa lauantaina pidetyn opposition mielenosoituksen pääteemaksi.

"Venäjästä tulee vapaa, uudet vaalit, vallankumous!", kajahteli ilmoille.

Tuhannet poliisit seurasivat tilannetta, kun kirjava osallistujajoukko marssi lippujen liehuessa.

Rauhallisesti sujuneessa mielenosoituksessa oli väkeä silmämääräisesti arvioiden vähemmän kuin kesällä, mutta kuitenkin kymmeniätuhansia. Kesällä järjestettyyn protestiin osallistui opposition mukaan noin 50 000 ihmistä.

Myös muualla Venäjällä järjestettiin lauantaina pienempiä mielenilmauksia.

Moskovalaisinsinööri Ljudmila Sarimova kertoi saaneensa kimmokkeen lähteä kadulle siitä, kun oli toiminut vaalitarkkailijana ja todistanut hävytöntä vaalivilppiä.

"Katsokaa nyt, mitä entiset KGB:n jäsenet ovat tehneet maalle. Venäjän on kerta kaikkiaan muututtava demokraattiseksi sivistysvaltioksi", Sarimova sanoi topakasti.

Sarimova harmitteli, että edes valtion instituutiot eivät ole puolueettomia. Hän iloitsi kuitenkin siitä, että kulkueessa oli mukana väkeä kaikista kansankerroksista.

Ihmisjoukossa oli näkyvästi esillä Pussy Riot -ryhmää tukevia kylttejä. Myös kommunistien liput ja kyltit ovat hyvin näkyvillä. Jotkut mielenosoittajat saivat lisävirtaa myös kansanedustaja Gennadi Gudkovin kohtelusta. Parlamentin alahuone erotti hänet perjantaina väitettyjen laittomien liiketoimien vuoksi. Gudkov on Putinin keskeisiä vastustajia.

Yksi jo aiemminkin esillä ollut teema oli poliisivaltion vastustaminen, ja samoilla linjoilla oli myös eläkkeellä oleva poliisi Igor Tokarev.

"Maassa vallitsee ankara diktatuuri, sillä presidentti on tehnyt itsestään diktaattorin", Tokarev puhisi. Tokarevin suuri huolenaihe oli myös se, että venäläiset eivät ole lain edessä tasa-arvoisia.

Nykyhallinnon vastaiset suurmielenosoitukset alkoivat viime vuoden lopulla vilpillisiksi moitittujen parlamenttivaalien jälkeen.

Edelliseen, kesäkuussa järjestettyyn suurmielenosoitukseen osallistui opposition mukaan Moskovassa 50 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat