Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

106 päivää merellä ajelehtinut mies kiitti haita pelastumisestaan

Ulkomaat
 
AFP–HS

Kiribatilainen mies on löydetty hengissä hänen ajelehdittuaan merellä 106 päivää eli noin 15 viikkoa, kertoo uutistoimisto AFP. Miehen omien sanojen mukaan pelastukseksi koitui lopulta suuri hai.

41-vuotiaan Toakai Teitoin pitkä seikkailu alkoi toukokuun lopulla, kun hän oli lentänyt kotisaareltaan Kiribatin pääkaupunkiin vannomaan poliisinvalansa. Kun toimitus oli ohi, Teitoi kulutti aikaa katsellen elokuvaa. Se kertoi neljästä kiribatilaismiehestä, jotka eksyivät merelle kuudeksi viikoksi. Ainoastaan kaksi selvisi hengissä.

Teitoi sai idean, ettei hän lennäkään takaisin kotiin vaan matkustaa sinne 4,5-metrisellä puuveneellä yhdessä lankonsa kanssa.

Matkan piti kestää kaksi tuntia, mutta elokuvan tarina alkoi pian käydä toteen. Kaksikko ryhtyi kalastamaan ja joutui eksyksiin. Maianan saari oli kadonnut näkyvistä ja moottorin polttoainekin loppui.

"Meillä oli ruokaa, mutta ongelmana oli, ettei meillä ollut mitään juotavaa", Teitoi kertoi.

Vähitellen matkakumppanin vointi huononi, ja hän kuoli heinäkuun alussa. Jo seuraavana päivänä alkoi sade, joka kesti useita päiviä. Teitoi sai täytettyä kaksi vesisäiliötä, joiden turvin hän pysyi hengissä.

"Mielessäni oli silloin kaksi vaihtoehtoa, joko joku löytää minut tai seuraan lankoani. Se ei ollut minun hallinnassani."

11. syyskuuta Teitoi vihdoin näki kalastusveneen horisontissa. Sen miehistö ei kuitenkaan huomannut ajelehtijaa. Lannistunut Teitoi käpertyi veneen katettuun keulaan suojaan auringolta.

Omien sanojensa mukaan hän heräsi iltapäivällä raapivaan ääneen ja näki parimetrisen hain kiertelevän venettä ja tönivän sitä. Kun hai havaitsi miehen, se katosi paikalta.

"Se opasti minut kalastusvenettä kohti. Katsoin ylös ja näin aluksen perän sekä miehistön, joka katseli minua kiikareilla."

Kalastusalus poimi Teitoin kyytiin Naurun saaren koillispuolelta. Hänen oli tarkoitus lentää kotisaarelleen sunnuntaina.

"En enää koskaan matkusta veneellä. Tästä lähin menen lentokoneella."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat