Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin kone eristettiin New Yorkissa uhkaussoiton takia – matkustamossa oli rauhallista

Ulkomaat
 
HS–STT
Reuters
Finnairin lentokone jouduttiin eristämään New Yorkissa JFK:n lentokentällä perättömän pommi- ja kaappausuhkauksen vuoksi. Uhkaus koski myös hieman ennen Finnairin konetta kentälle laskeutunutta American Airlinesin konetta.

Finnairin lentokone jouduttiin eristämään New Yorkissa JFK:n lentokentällä perättömän pommi- ja kaappausuhkauksen vuoksi. Finnairin viestinnästä kerrotaan, että paikalliset viranomaiset eivät löytäneet koneesta mitään epäilyttävää.

Lento AY005 oli lähtenyt Helsingistä kohti New Yorkia iltapäivällä Suomen aikaa. Kyydissä oli yhteensä 227 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä.

JFK:n lentoasemalle oli tehty kahta matkustajakonetta koskeva kaappausuhkaus puhelimitse. Soittajan mukaan koneen laskutelinetilassa oli kaasunaamarein ja räjähtein varustautuneita kaappaajia.

Uhkaus koski myös hieman ennen Finnairin konetta kentälle laskeutunutta American Airlinesin konetta.  

Finnairin koneessa matkustanut Janne Koskelainen   kertoi STT:lle, että laskeutumisen jälkeen kapteeni ilmoitti ensin odottavansa kiitoradan ylityslupaa.

"Ikkunasta huomasin, että konetta alkoi lähestyä poliisiautoja valot vilkkuen. Kapteeni ilmoitti, että koneen laskutelineet halutaan tutkia. Viitisen minuuttia myöhemmin hän kertoi kentälle tulleesta uhkaussoitosta."

Koskelaisen mukaan kone ohjattiin sivummalle, ja paikalle tuli pommiryhmä ja ambulansseja.

"Koneen ympärillä pyöri luotiliiveihin ja kypäriin sonnustautuneita, aseita kantaneita miehiä. Istuin koneen etuosassa ja näin, kuinka reilun tunnin kestäneen tarkastuksen jälkeen koneen ovelle tuotiin portaat. Yksi miehistä kiipesi sisään ja kävi ohjaamossa."

Tarkastuksen jälkeen kone rullasi lähtöportille, ja matkustajat pääsivät ulos. Koskelaisen mukaan he odottivat koneessa yhteensä pari tuntia.

Koskelainen kertoo, että matkustajat suhtautuivat tilanteeseen "yllättävän rauhallisesti".

"Ikkunoista seurailimme, mitä ulkona tapahtuu. Henkilökunta hoiti tilanteen hienosti, ja mielestäni saimme riittävästi tietoa asioiden kulusta. Myöskään koneesta poistuttaessa en nähnyt minkäänlaista paniikkia."

Finnairin operatiivisen toiminnan johtajan Ville Ihon mukaan Yhdysvalloissa oli maanantaina useita samanlaisia perättömiä kaappaus- ja pommiuhkasoittoja.

Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen  puolestaan kertoi, että Finnairin kohdalla perättömiä pommiuhkauksia tulee 1–2 vuodessa.

Uhkaus sotki samalla koneella tehtävän paluulennon AY006 aikatauluja. Aamuyöllä koneen arvioitiin saapuvan Helsinkiin reilun tunnin myöhässä.

Lentokenttäviranomaiset ohjasivat koneet kentän syrjäiseen osaan tarkastettaviksi. Kuva on ruutukaappaus NBC New Yorkin verkkosivulta.
Lentokenttäviranomaiset ohjasivat koneet kentän syrjäiseen osaan tarkastettaviksi. Kuva on ruutukaappaus NBC New Yorkin verkkosivulta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat