Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA yrittää hillitä pakistanilaisten raivoa tv-mainoksella

Ulkomaat
 
AP–HS
ATHAR HUSSAIN / REUTERS
Pakistanilaisopiskelijoita Yhdysvaltain vastaisessa mielenosoituksessa Karachissa.
Pakistanilaisopiskelijoita Yhdysvaltain vastaisessa mielenosoituksessa Karachissa. Kuva: ATHAR HUSSAIN / REUTERS

Yhdysvaltain Islamabadin-lähetystö pyrkii liennyttämään Pakistanissa puhjenneita mielenosoituksia televisiomainoksella. Yhdysvalloissa tuotetun mainoskampanjan kulut ovat 70 000 dollaria, ja filmillä esiintyvät presidentti Barack Obama ja ulkoministeri Hillary Clinton.

Ulkoministeriön mukaan 30-sekuntinen video sisältää lyhyitä videopätkiä Obaman ja Clintonin esiintymisistä. Niissä he tyrmäävät Muhammed-pilkkavideon sisällön ja kehuvat yhdysvaltalaisten suvaitsevaisuutta kaikkia uskontoja kohtaan. Clinton vakuuttaa, ettei Yhdysvaltain hallinnolla ollut mitään tekemistä islaminuskoa rienaavan videon kanssa.

Mainosta ryhdyttiin torstaina esittämään seitsemällä pakistanilaisella kanavalla. Video on tekstitetty urduksi, joka on pakistanin pääkieli.

Tavoitteena on levittää viestiä mahdollisimman suurelle joukolle, kertoi ulkoministeriön tiedottaja Victoria Nuland. Seitsemän kanavan kautta on hänen mukaansa mahdollista tavoittaa 90-miljoonainen yleisö.

Islamabadin-lähetystö alkoi myös levittää verkossa linkkiä Youtube-videoon, jolla tavalliset amerikkalaiset tuomitsevat islaminvastaisen elokuvan.

Tuhannet mielenosoittajat ottivat torstaina yhteen poliisin kanssa Islamabadin kaupungissa, kun pakistanilaiset osoittivat mieltään profeetta Muhammedin pilakuvia ja amerikkalaista rienausvideota vastaan.

Mielenosoituksia puhkesi myös ainakin Afganistanissa, Iranissa ja Nigeriassa. Protestien odotetaan jatkuvan perjantaina, joka on muslimien juhlapäivä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat