Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Endometrioosia sairastavat naiset tavallista viehättävämpiä

Ulkomaat
 

Tuoreessa italialaistutkimuksessa koehenkilöt valitsivat endometrioosia, eli kohdun limakalvon pesäkesirottumatautia sairastavat naiset muita viehättävämmiksi.

Tutkijoiden mukaan samat tekijät, jotka johtavat endometrioosiin, voivat vaikuttaa suotuisasti myös naisen ulkonäköön.

Epäilyksenalainen hormoni sekä endometrioosissa että viehättävässä ulkoasussa on naishormoni estrogeeni. Korkeat estrogeenitasot voivat johtaa naisellisempaan ulkomuotoon, mutta samalla kiihdyttää endometrioosin kehittymistä ja leviämistä.

Tutkimuksessa ei mitattu estrogeenia, mutta mielenkiintoisesti endometrioosin vakavuus ja viehättävyys korreloivat keskenään. Naiset, joilla oli endometrioosin pahin muoto, koettiin myös viehättävimmiksi.

Tutkimuksessa oli mukana kolmesataa vapaaehtoista. Näistä sata sairasti endometrioosin pahinta muotoa, eli rektovaginaalista endometrioosia. Sadalla oli endometrioosin lievä muoto ja sata oli terveitä kontrolleja.

Kaksi mieslääkäriä ja kaksi naislääkäriä arvioivat naisten viehättävyyttä viisikohtaisella asteikolla. Lisäksi naisilta mitattiin painoindeksi, lantio-vyötärösuhde ja rintojen koko.

Tulokset osoittivat, että raati arvioi 31 prosenttia rektovaginaalista endometrioosia sairastavista viehättäviksi. Lievää endometrioosia sairastavista viehättäviksi arvioitiin vain kahdeksan prosenttia ja kontrolliryhmästä yhdeksän prosenttia.

Rektovaginaalisen ryhmän naisilla oli myös alhaisempi painoindeksi ja suuremmat rinnat kuin muissa ryhmissä.

Lantio-vyötäräsuhteessa ei ollut eroa naisten välillä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun endometrioosin yhteyttä naisten ulkonäköön on tutkittu. Aikaisemmissa tutkimuksissa on selvitetty endometrioosin yhteyttä muiden muassa silmien, ihon ja hiusten väriin.

Tulosten perusteella on ajateltu, että endometrioosi esiintyisi yhdessä tietyn naistyypin kanssa. Tutkijoiden mukaan syy voi olla geneettinen.

Tietyt geeniyhdistelmät, jotka johtavat tavallista naisellisempaan ulkonäköön, voivat altistaa naisen endometrioosille.

Tutkimuksen julkaisi Fertility and Sterility.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat