Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen Greenpeace-aktivisti oli yli vuorokauden ruotsalaisydinvoimalan alueella

Ulkomaat
 
Greenpeace
Greenpeacen aktivistit Lauri Myllyvirta, Anna Sjöwall ja Isadora Wronski ovat jo toista päivää Ringhalsin ydinvoimalarakennuksen katolla Göteborgin lähellä.
Greenpeacen aktivistit Lauri Myllyvirta, Anna Sjöwall ja Isadora Wronski ovat jo toista päivää Ringhalsin ydinvoimalarakennuksen katolla Göteborgin lähellä. Kuva: Greenpeace

Poliisi on löytänyt ruotsalaisen Ringhalsin ydinvoimala-alueella olleet Greenpeace-aktivistit, kertoo Aftonbladet-lehti. Aktivistit pystyivät olemaan alueella yli vuorokauden.

Forsmarkin ydinvoimalassa on sen sijaan yhä aktivisteja, Aftonbladet kertoo. Kuusi poliisia koirineen etsii heitä, kertoi yksi aktivisteista puhelimitse lehdelle.

Ringhalsin ydinvoimalarakennuksen katolla oli aamulla neljän hengen ryhmä, jossa oli mukana myös yksi suomalainen.

Poliisi löysi kaksi naista ja kaksi miestä katolta kello kymmenen jälkeen Suomen aikaa. Aftonbladetin haastatteleman ydinvoimalan viestintäpäällikön Daniel Bengtssonin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Greenpeace-aktivistit tunkeutuivat eilen kahden ruotsalaisen ydinvoimalan alueelle. Viranomaiset kertoivat ottaneensa alueilta kiinni kymmeniä henkilöitä.

Suomalainen Lauri Myllyvirta kertoi aamulla olevansa neljän hengen ryhmässä, joka oli yhä Ringhalsissa yhden voimalarakennuksen katolla. Hänen mukaansa ryhmä oli ollut katolla 27 tuntia.

"Helikopterit ovat pyörineet muutaman kerran yläpuolella, mutta ilmeisesti meitä ei ole havaittu."

Myllyvirran mukaan rakennusta tarvittaisiin, jos voimalassa olisi poikkeustilanne eli "rakennus ei ole mikään lumikolavarasto". Tarkemmin hän ei halunnut luonnehtia rakennusta.

Aktivistit pääsivät kahden aidan yli ja rakennuksen katolle käyttämällä tikapuita ja 20 metrin narua.

"Mitään ei rikottu", Myllyvirta sanoo.

Myllyvirran mukaan Greenpeace-aktivistit halusivat testata voimalan turvajärjestelmien toimivuutta.

"Voimalassa on ollut vakavia turvallisuuspuutteita vuosien ajan. EU:n stressitestit paljastivat lisää ongelmia. Me halusimme testata pystyykö tänne tulemaan ja pystyykö täällä olemaan."

Myös ruotsalaisaktivisti Isadora Wronski   kertoi Twitterissä, että vartijat eivät olleet tarkistaneet tilannetta.

Aftonbladet-lehden haastattelema Ringhalsin voimalan viestintäpäällikkö Gösta Larsen   puolestaan kyseenalaisti vielä aamulla, ovatko aktivistit todella alueella.

"Kuka tahansa voi soittaa ja sanoa, että on alueella vaikkei olisikaan. Emme usko sitä. Poliisi on tutkinut alueen koirien kanssa."

Larsen kuitenkin myönsi, että aktivistien olo alueella on myös mahdollista. Ringhalsin alueella on useita rakennuksia, joihin voi piiloutua. "Jatkamme etsimistä."

Larsenin mukaan pelkka voimala-alueelle pääsy ei vielä vaaranna ydinvoimalan turvallisuutta.

Ringhalsin voimala on Göteborgin lähellä.

Scanpix / REUTERS
Ringhalsin ydinvoimala Göteborgin lähellä.
Ringhalsin ydinvoimala Göteborgin lähellä.
Aktivisti lähetti videon Ringhalsin ydinvoimalarakennuksen katolta
Aktivisti lähetti videon Ringhalsin ydinvoimalarakennuksen katolta
Ruotsalaisaktivisti Isadora Wronski ja kolme muuta Greenpeacen jäsentä tunkeutuivat ruotsalaiseen ydinvoimalaan. Aktivistit pääsivät kahden aidan yli ja rakennuksen katolle käyttämällä tikapuita ja 20 metrin narua. Video ruotsiksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat