Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhansia litroja viskiä viemäriin – laitehuoltajat luulivat likavedeksi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Tuhansia litroja viskiä huuhtoutui vahingossa viemäriin viskipullottamossa Dumbartonissa Skotlannissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Sekaannus sattui tiistaina Chivas Brothersin pullottamossa yövuoron aikana, kun pullottamon laitteistoja puhdistettiin. Laitteiston huoltajien tarkoituksena oli kaataa viemäriin puhdistuksessa käytettyä vettä, mutta sinne päätyikin pullotusta odottavaa viskiä.

Viski haisi viemäreissä niin voimakkaasti, että paikallinen vesilaitos oli ryhtynyt selvittämään viskin lähdettä omin päin.

Chivas Brothers työllistää Dumbartonissa 600 ihmistä. Se tuottaa maailman toiseksi myydyintä viskimerkkiä eli Ballantine'sia.

"Paikalliseen Levenjokeen ei ole ei levinnyt viskiä, eikä muuallekaan paikalliseen vesistöön. Olemme kertoneet viskipäästöstä Skotlannin vesilaitokselle ja muille viranomaisille, joiden tulee tietää tästä", tehdas tiedotti BBC:n mukaan.

Skotlannin vesilaitoksen edustaja sanoi, että "vedenpuhdistuksessa tiedettiin jo hajun takia ongelmasta, ja laitos jäljitti viskivuodon lähdettä, kun Chivas Brothers otti yhteyttä."

Vesilaitoksen edustajat kävivät pullottamossa ja jäljittivät vahingon syyn. Nyt yritetään taata, ettei vastaava vahinko toistu.

Jos alkoholia pääsee isoja määriä jätevesien verkostoon, voi se särkeä puhdistuslaitteet, varsinkin jos sää on kuiva ja kylmä, kertoi vesilaitos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat