Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kööpenhamina pohtii laillistamista

Ulkomaat
 

Kannabiksen viljely, myynti ja käyttö on täysin sallittua vain Uruguayssa, mutta myös muissa maissa lakeja on höllennetty. Lääkekannabista myydään useissa maissa, myös Suomessa.

Hollanti

Hollannissa huumeet ovat kiellettyjä, mutta kannabiksen myynti hyväksytään erityisissä kahviloissa, joissa yli 18-vuotiaat saavat ostaa korkeintaan viisi grammaa kannabista päivässä.

Tanska

Kööpenhaminan kaupunginvaltuusto on esittänyt kannabiksen laillistamista laittoman huumekaupan hillitsemiseksi, mutta haluaa välttää huumeturistien ryntäyksen. Jos kolmen vuoden kokeilu hyväksytään, kannabistuotteita voisivat ostaa yli 18-vuotiaat, jotka ovat kirjoilla Tanskassa.

Etelä-Eurooppa

Espanjassa hallussapidosta rangaistaan, jos hasiksen määrä ylittää 40 grammaa. Portugalissa yli 10 päiväannosta vastaavan määrän hallussapidosta rangaistaan, muuten käyttäjät ohjataan hoitoon. Italiassa kannabiksen hallussapidosta ei rangaista ensimmäisellä kerralla.

Washington ja Colorado

Washingtonin ja Coloradon osavaltioissa Yhdysvalloissa kannabista voi ostaa viihdekäyttöön ensi vuodesta lähtien.

Kasvatus ja myynti ovat luvanvaraisia. Coloradossa kannabiksen valmistusta ja myyntiä verotetaan, ja kerätyt verotulot ohjataan ainakin aluksi koulujen kunnostukseen.

Suomi

Kannabiksen kasvatus, myynti ja hallussapito ovat kiellettyjä. Huumausainerikoksesta voidaan tuomita sakko tai korkeintaan kaksi vuotta vankeutta.

 

Lähteet: EMCDDA, SvD, Finlex

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat