Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihaisista linnuista tehtiin vakoilevia lintuja

Angry Birdsin nettisivut hakkeroitiin

Ulkomaat
 
Hakkeroituja sivuja seuraavan Zone-H -verkkopalvelun automaattisista tallenteista löytyvän sisällön mukaan Angry Birdsin kotisivuille oli lisätty Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun NSA:n tunnus ja vaihdettu pelin nimestä sana angry (vihainen) sanaan spying (vakoilevat).
Hakkeroituja sivuja seuraavan Zone-H -verkkopalvelun automaattisista tallenteista löytyvän sisällön mukaan Angry Birdsin kotisivuille oli lisätty Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun NSA:n tunnus ja vaihdettu pelin nimestä sana angry (vihainen) sanaan spying (vakoilevat).

Keskiviikon vastaisena yönä Angry Birds -pelin kotisivu lakkasi toimimasta noin kello 1. Sivusto oli nurin vielä kello 2.30, mutta myöhemmin aamulla Angry Birdsien kotisivusto näytti jo olevan entisellään.

Ongelmiin oli syynä sivuihin kohdistunut kiusanteko, joka ilmeni kuvien töhrimisenä.

Asiasta kertoi Syyrian hallinnon tukijana tunnettu Syrian Electronic Army yhdellä Twitter-tileistään viitaten "ystäväänsä", joka oli sotkenut sivun kostoksi ihmisten vakoilemisesta.

Hakkeroituja sivuja seuraavan Zone-H -verkkopalvelun automaattisista tallenteista löytyvän sisällön mukaan Angry Birdsin kotisivuille oli lisätty Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun NSA:n tunnus ja vaihdettu pelin nimestä sana angry eli vihainen sanaan spying eli vakoilevat.

Helsingin Sanomat ei ole saanut selville, kuka Angry Birdsin sivut alunperin töhri.

SEA:n mukaan heille ilmoitti pelin sivujen töhrimisestä NSA:n toimien vastainen hakkeri sähköpostitse. Zone-H -sivustolla tiedon lisääjän nimimerkki on Anti-NSA.

Sivustolla oleva kuva on automaattisesti tietokantaan peilattu todiste siitä, mitä sivustolla on tiettyyn kellonaikaan tapahtunut. Peilaus kopioi sivuston ajantasaisen sisällön toiselle palvelimelle. Sitä käytetään yleisesti tietojen tallentamiseen, ja se helpottaa myös ruuhkautuneen sivuston sisällön seuraamista.

Zone-H -verkko-osoite on rekisteröity vuonna 2002 ja sitä pidetään hakkerien ja tietoturvatutkijoiden keskuudessa yleisesti melko luotettavana lähteenä.

Angry Birdsin kehittänyt suomalainen Rovio-yhtiö ilmoitti eilen tiistaina, ettei se jaa käyttäjien tietoja minkään valtion tiedustelupalvelulle. Rovion mukaan tietojen päätyminen tiedustelukäyttöön tapahtuu ilmeisesti kolmannen osapuolen kautta. Helsingin Sanomat kertoi eilen, miten mobiilisovelluksiin mainoksia myyvät yritykset keräävät tietoa käyttäjien paikkatietojen lisäksi jopa sukupuolisesta suuntautumisesta, SIM-kortin sarjanumerosta ja useista muista asioista.

Syrian Electronic Army on tunnettu erilaisista eritoten yhdysvaltalaiseen mediaan kohdistuvista hakkerointi-iskuista. Se on hakkeroinut niin BBC:n kuin uutistoimisto Associated Pressin ja Washington Postin sosiaalisen median tilejä.

Viimeisimmäksi uhriksi joutui uutiskanava CNN vajaa viikko sitten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat